Saturday, 24 December 2011

kawan

betul ker dalam dunia nih ade kawan..korang tau ke maksud 'kawan' yang sebenar nyer.....korang rase people that always with you tu sume trusted people ker...or dowang just nak mengendeng dekat korang sebab korang ade kelebihan..ya..like kaye,lawa,pandai,and hot..then bile dah bosan tikam belakang korang pulak....korang jangan terkejut lah orang2 yang mcam tu someday boley jadi enemy korang....its true fact...i have once.memang seronok sangat.tambah2 bila dapat tau yang dia tuh orang yang kiter x expect pon..so nak beware sangat pun x boley  sangat sebab ade je orang  kat atas muke bumi ni yang memang ikhlas nak kawan nan korang.jangan lah jadi naive sangat duduk kat dunia nih,pandai-pandai lah..kite bukan budak 2 tahun yang perlukan parent to teach who our friend and who our enemy....then..nih lagi satu hal..korang tau x beza antara sahabat and kawan..dengar sekali imbas macam same..tapi kalau siasat dengan begitu teliti and rapi,korang boleyh nampak beza dyers..ratio jumlah sahabat and kawan nih macam langit dengan bumi.yelah bukan senang nak cari or jadi sahabat,but senang je kalau nak cari or jadi kawan..(erk ayat dah tunggang langgang dah).sahabat tuh orang yang sentiasa ade kat sebelah korang even korang happy or sedih,bengang or emo,kaye or miskin,sakit or sihat,..tapi kalau kawan nih lebih kepada kenalan korang yang korang jumpe kat sekolah,or college or universiti yang suke tegor korang kalau korang hangout kt mall,jumpe kat pasar or tgor  kat alam maya (spesifik lagy fb) yang x take care pun pasal korang.yang dowang tau,dowang boleyh gune kan korang or depend kat korang biler waktu yang diperlukan...so conclusion nyer..korang jangan lah ade sikap nak amik kesempatan ke atas orang lain,because like karma..'what goes around come around'

2 comments:

  1. dont know why..but saya terasa.
    huu,sedey laa,saya ta dapat jadi sahabat yg baik.
    but i want u to know that ILY!!
    <3

    ReplyDelete
  2. hey...sorry if i hurt you dear...x bermaksud pon..
    entry nih x de kene mengene dengan u tau...maybe someone else...

    ReplyDelete