Sunday, 6 May 2012

jogging


hi again...
 tengok gambar kat atas nih...mesti korang dah tau kan ape yang miss A  nak cakap kt entry nih...Yap!!pasal jogging..aktiviti ni sesuai dilakukan pada waktu pagi or petang.Tengah hari,xde kot orang nak jogging,karang x pasal kene panggil orang gila,ye lah mane x nyer,orang tengah hari g lunch ke,masak ke berehat ker..lagipun sanggup ke korang nak menghitamkan muke korang yan sediakala tuh..kalau korang nk tau,aktiviti ni miss A selalu buat,yelah ingat nak maintain kurus tu senang ker,tambah-tambah kalau orang tu dulu dye gemuk macam miss A.tapi tu dulu lah..sekarang miss A dah kurus,dah macam model pun..hahahahah...ok let me give you  a little bit tips when jogging..

PAKAI BAJU YANG SERAP PELUH


kalau korang jogging pakai lah baju dari jenis cotton...baju ni serap peluh..so korang akan rase selesa bile jogging..x de lah rase melekit sangat badan korang tu..tambah-tambah lepas korang tengah berehat lepas berjogging

PAKAI KASUT YANG SELESA


bab jenis-jenis kasut nih miss A x brape tau sgt...bukan permpuan lah kan tau kasut-kasut sukan nih... btw kasut yang korang nak pakai waktu jogging mestilah ringakas..tapi memenuhi piawaian jogging lah...wow..jogging pun ade syarat kan..hah memang pon..pastikan kasut tuh lembut so korang x la melecet, and pastikan kasut tu fleksible supaya kaki korang x sakit nak berjogging..igt x payah nak melawa tau jogging...x ade orang nak ngorat pun..

ok tu jelah untuk entry nih...kalau ade tips-tips lagy..nanti miss A bagi tau yer...

No comments:

Post a Comment