Monday, 21 May 2012

PUNCTUALITY


hello blogwalker...
ok today miss A nak sangat cakap pasal punctuality nih...why???sebab miss A tengah sakit hati with one of my friend ni...for me....punctuality is improtant..memang sejak dari kecil lagi abah miss A dah ajar supaya miss A sentiasa menepati masa...well its norm..orang kalau kerje bahagian badan beruniform kan..mesti lah tegas sikit bab-bab menepati masa nih.ingat lagi abah miss A selalu marah dekat miss A dengan my siblings if we're not punctual,he said "orang kalau x tepati masa ni,sama lah macam orang yang ambil mudah je sesuatu perkara tu"..so memang patut la if i followed my abah habits...nature right

berbalik pada cerita yang miss A sakit hati with one of my friend ni..kisahnya..miss A ajak dye pergi jogging kat taman rumah miss A tu..nak kata pagi sangat..tak la juga..7 o'clock guys...miss A rindu sangat nak jumpa dye..sebab dah lama x jumpe princess miss A ni..tambah-tambah lepas miss A end my matriculation programme...than bile miss A call her..her never pick up her phone...bukan apa,bila kita membuat janji..kita harus lah menepati janji kita kan..so bila miss A tau dye x punctual tuh..memang miss A agak marah panas sikit...well me...ok lah miss A pon jog la sorang-sorang...then bila balik dari jog tu...i got message  from her...mesej dye berbunyi bergini yer.."Amirah!!!aq lupa nak gi tau kau,,aq gi church.sowie tau..maybe kalau petang blh kt.Sorry"..hahaha..its ok lah my dear princess..aku x marah pon...aku just wondering why you not coming  taman...for me..if someone have it own reason,miss A still boleh terima lagi...but if someone x punctual..miss A mungkin akan terasa gak hati ni..ye lah miss A ni ada hati yang ter lalu lembut tau..

dalam kes kawan miss A ni..aku x marah pon kat kau...friend right...macam mana pon kau tetap kawan aku la STEPHANIE NYSSA GOMEZ..hahahah..but next time don't do it again ok..

so for those yang baca entry miss A kali ni..cuba korang ingat how many time korang bejaya menepati masa..kalau kira-kira tuh sikit je..korang berusaha la di lain  hari..bukan apa..just attitude seseorang tu mempengaruhi penilaian seseorang terhadap seseorang...(ergh bahasa dah tungang+terbalik).. maksud miss A,orang akan hormat korang kalau korang menepati masa..x kira if dye tu your special,friend or family...

lastly ingat yer...Punctuality is important..

3 comments:

  1. setuju..menepati masa tu penting..it's mean our attitude...orang yang tak menepati masa ni macam tak hormat masa org lain...Sha pun panas juga kalau berada dalam situasi ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm...betul...be punctual..be respect.. :)

      Delete
    2. Buat Anda Yang Ingin Menang Togel.Dengan Angka Ghoib HasiL.RituaL’Jitu-2D-3D-4D-6D-Di Jamin 100% Tembus.Silahkan Anda Hubungi AKI,RONGGENG.Di Nomor(_0_8_5_2_5_6_2_0_0_3_5_2_)Silahkan Anda Minta Langsung Angka Nya Kepada AKI,RONGGENG.Dan Sekarang Saat Nya Anda Hancurkan Bandar Di Sekitar Anda.Terimah Kasih.Thank’z Roomx Zhobath

      Delete