Tuesday, 29 May 2012

takut+nervous-sabar+tawakal=normal


hi korang

dubdub..dubdub..dubdub..takut nyer miss A...pukul 10 pagi nanti result PSPM II dah keluar..perasaan...memang x payah cakap lah...rasa macam nak terkeluar jantung nih..meman takut sangat-sangat...sebenarnya miss A x de la takut giler masa awal-awal pagi tadi..tapi bila buka je muka buku,berlambak budak-budak matrikulasi post kat wall about their feeling,,

kalau korang nak tau..macam nih la muka miss A sekarang...nak duduk x senang,nak tido x boleyh..rasa nak nangis je..bukan apa,cuma takut result yang miss A harapkan x dapat jer...hm..ni je lah penentu masa depan miss A...ku akaui..miss A bukan pandai sangat macam sahabat-sahabat miss A yang lain.tapi berkat usaha sendiri,keberkatan dari parent,sokongan emosi dari roomate,dan keredahan dari ALLAH..miss A berjaya mendapat result yang bagus pada PSPM I.harap apa yang berlaku pada sem 1 dapat berulang lagi..

ingat lagi masa nak check result sem 1..memang cuak  habis..tangan sejuk,muka pucat,sume ni gara-gara dengar khabar angin yang mengatakan ramai budak KMPh kena masuk program dua tahun..bukan miss A x nak,cuma bagi budak program satu tahun macam miss A ni,berasa rugi sgt..baik miss A sambung diploma je..

alhamdulillah pointer miss A 3.91..masa tu rasa nak menitis air mata nih,yelah bygkanlah budak yang penah gagal subject sains boleyh dapat A for chemistry,mathematic and sciene computer.meanwhile for bio i got A-..x pelah...miss A redha dengan apa yang miss A dapat..

ingat lagi masa giliran miss A nak ambil result tu,orang yang bagi result tu boleyh buat muka sedeyh smbil berkata "alah sikit je"..waktu tue memang cuak habis la..sebab takut result miss A teruk,sekali,bila dye bagi je result PSPM 1 tu kat miss A dye sneyum and cakap tahniah..pastu dye habis kan ayat dye.."sikit je lagi nak 4 flat...

insyaallah miss A tunjukkan result miss A..tu pun kalau bagus+gempak la..kalau x..faham-faham je la ye...

oh..oh..sebelum miss A menghabiskan coretan miss A kali ni..miss A nak ucap terima kasih sangat-sangat kat korang sebab sudi baca entry miss A ...

No comments:

Post a Comment