Friday, 25 May 2012

trend ibu moden kot...


hi u olls...
entry kali ni miss A nak tulis tentang mak-mak zaman moden.bukan apa,miss A rasa terpanggil pulak nak tulis pasal ni.hal ni berlaku gara-gara semalam la.nak tau apa yang interesting sangat?..hm..sewaktu miss A  sedang menuggu kakak miss A habis kerja pukul 9.30 pm,miss A ternampak la seorang perempuan ni.hm lawa,putih gaya sebiji macam model,kalau miss A lelaki mesti miss A cair.semasa miss A usha perempuan tu,miss A nampak dye tengah memegang tali.so miss A pun amati la betul-betul punca tali tu..hah!!!macam x percaya apa yang miss A nampak.dua tiga kali miss A lap spek mata miss A...terkedu miss A dengan senario yang miss A nampak tu...tiba-tiba kakak miss A datang..

kakak:"hoi..asal ko ni?"...sambil buat muka terkejut
miss A:"erm"
kakak:"asal ko terkejut sangat nih??"
miss A: "hm ...ko cuba tengok perempuan tu..."sambil menundingkan jari ke arah permpuan tu..
kakak:"asal?ko x pernah nampak ke???"
miss A:"x de lah..biasa nye aku tengok orang pimpin anak..x pernah la pulak tengok orang tarik anak.."
kakak:"alah...asal ko batak sangat..trend kan.."
miss A: =.='

hah..biar betul ..trend..asal miss A tak tau...apakah miss A terlalu kampung...i mean x tahu isu semasa or miss A memang x nak ambil tahu..

dunia-dunia..sebab nak cantik punya pasal sanggup lah mak-mak moden ni ikat anak-anak dye and tarik macam tengah tarik kambing.kesian pulak miss A dengan anak dowang...x merasa la dowang kasih sayang mak dowang tu.asal??nampak selekeh sangat ke kalau  di dukung anak tu..macam gambar kat atas nih..syahdu je tengok..

bila tanya "why you treat your child like that?" jawapan dowang sebab senang nak jaga kalau ikat kat tali tu..x de lah budak-budak tu lari tak tentu arah..well,budak-budak zaman sekarang ...hypercative....yup sebab tulah mak-mak moden nih kena jaga anak dowang lebih sikit..yelah zaman sekarang..sume benda dah senang..even pampers pon dah ada easy pad..so x payah la mak-mak nak baringkan anak dowang or terkejar-kejar anak dowang,just like what mak-mak zaman dulu buat..memang fair and square la kan.

kebanyakan mak-mak moden nih x de lah obvious sangat guna tali rafia macam perempuan yang miss A nampak tu..kebanyakan nye guna bag..so dowang panjang kan tali tu..then dowang tarik la tali beg anak dowang tu...hm...sedih pulak miss A tengok..

ingat,apa yang kita buat sekarang,kita akan dapat balik..mcam teori karma what goes around..come around..korang nak ke bila korang dah tua,anak korang pulak tarik korang..mesti x nakkan..so fikir-fikir kan lah yer...


No comments:

Post a Comment