Thursday, 28 June 2012

BILA KITA BESAR...KITA MATANG...KAN


hi again korang,
apa cerita hari ni,sorry la lama tak update entry,jalan-jalan terengganu la katakan,well what can i say,penganggur macam miss A ni pun sometime need a vacation jugak.ok stop sampai situ,dah lari tajuk sebenar dah.kali ni miss A nak cerita sikit pasal "KEMATANGAN"...ada idea tak apa yang miss A akan cakap pasal tajuk ni,

Baca tak frasa kat atas ni,korang rasa frasa ni betul tak,mestilah betul kan.kalau tak takkan la frasa ni wujud (what the hell i ask you this question really??)siapa kat sini rasa diri dia dah melalui proses kematangan,i mean kematangan dari segi pemikiran la.nak tak nak i must confess la kan yang kaum Adam lagi berfikiran matang dari kaum Hawa.x payah nak deny yer kaum-kaum ku,dah banyak bukti pun kat luar sana tu,malas miss A nak list kan.

bukan apa tiba-tiba miss A rasa terpanggil pulak nak tulis soal ni,tambah-tambah kalau buka FB or twitter,banyak betul cerita dalam tu kan,salah satu nya cerita pasal kapel-kapel ni lah.miss A bukan anti kapel,tapi bila tengok kawan-kawan yang berkapel asyik gaduh+selalu mengadu hidup terkongkong,buat miss A rasa tak ada mood nak kapel,kahwin terus lagi bagus(siapa nak masuk meminang?ade beran ker?).ops,dah terkeluar taju pulak,camni la ceritanya,orang selalu kata if someone tu dah mula berkapel or think about kapel ni,diorang dah matang,seriously?habis miss A ni tak matang la.

ok let hear my explanation if korang nak kata orang kapel ni matang,asal  they all always post status yang geli geleman orang lain nak baca,dah tuh nak panggil "cayang",what the loser,sekolah tinggi-tinggi tapi still pelat,huh not me la.dah tu kalau tengah suka "in relation ship with"..bila gaduh-gaduh terus "divorce".matang la sangat kan.

kematangan dari segi pemikiran,siapa kat sini still need someone else to help you make a decision,mesti ramai kan,c'mon lah,korang kan dah besar,tak kan lah setakat nak makan burger kat Mc D pun nak suruh orang pilihkan kan.ergh ngada-ngada namanya.

my father always suruh miss A think out of box,dia kata kalau tak buat macam tu,orang tak nampak kita,sebab dia punya prinsip,"i dont want to be normal,i want to be extraordinary".baru la kematangan terserlah,

tapi kan,kebanyakan orang boleh matang dari segi fizikal je kan,not mental,yelah mana tak nyer makin besar,trend pon makin matang ,dah mula pakai sunglasses macam mak datin,pakai high heel,tapi bila lecturer marah,menangis time tu jugak,tak guna la kak,then nak mengadu-mengadu dalam FB, "I hate this day,i hate her",tak perlulah sampai tahap macam tu,budak-budak 9 tahun pun dah pandai simpan perasaan tau,ni kan lagi awak.

ni lagi satu kes pasal kawan miss A,disebabkan dia tak berpuas hati dengan result kawan-kawan matrik dia,sanggup dia post kat FB benda yang memalukan her friend,bila orang banned dia,mula la nak deactived akaun dia,pastu nak cari simpati kat orang lain pulak.sebagai kawan i think dia yang cari masalah,so kena la pandai solve kan,itu baru matang.

so as conclusion,you all ingat la if someone dah mula percaya yang anda ni matured,please learn to be matured,jangan nak buat keputusan melulu,think twice,betul ke perlakuan you all ni,if somebody get hurt,cepat-cepat minta maaf,even bukan salah you,jangan nak ego sangat,ego tu pun salah satu sifat tak matured.

p/s:waktu miss A google gambar pasal matured.banyak sangat gambar yang kurang menyenangkan mata di paparkan..the question is...are they matured enough??

11 comments:

  1. nice entry, like it..
    matang seiring usia..

    ReplyDelete
  2. Yeah , setuju dngan awk :)
    tapi terasa plaq yg srh orng plih kn brgr kt McD .haha. mls nk plih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala rilek la....tepuk dada sendiri,tanya selera sendiri..x kan la nak tepuk dada orang lain kan..

      Delete
  3. So , utk kes kawan miss A u mmg ta patut la . .
    da salah , buat crte macam2 kt fb . .
    In case of byk lagi crte palsu di sebar , why not face 2 face to her . .
    much better .

    btw , entri awk very good to read , info straight to the point mcm "belabor tinggi2 pggl cayang" . . really agree for that . ^_^

    ReplyDelete
  4. huhuhu.

    pasangan yang matang ialah pasangan yang menjadikan cinta itu satu privacy bukan satu tontonan macam facebook.

    #pandangan je ok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..dalam sms dah la..cukup-cukup sudah..

      Delete
  5. tula setuju dengan entry nie.. kadang2 bila tak matang mula la nak buat kerja tak masuk dek akal.. post benda2 yang mengaibkan orang.. ^^

    ReplyDelete
  6. ragam manusia.. macam tulah.

    ReplyDelete
  7. Bila kita besar...
    kita pun rindu untuk bersikap seperti kanak2...

    ReplyDelete