Sunday, 17 June 2012

dunia dah berubah..our mindset bila lagi???


hi cutie cutie dan macho macho sekalian,
jom baca my new entry,miss A would like to talk about "PERUBAHAN".perubahan dari segi apa eyh,oh.oh oh.i know dari segi mindset you all.korang dah mengalami perubahan mindset?.i think you all punya answer is no right.hah,kenapa miss A cakap macam tu?.nak tahu tak,dalam banyak-banyak benda yang boleh berubah,mindset,our fikiran la yang susah sekali nak ubah,korang boleh ubah perangai,saiz badan,tapi bukan mindset.kenapa miss A cakap macam ni?ok dari korang kecik,korang dah biasa fikir aiskrim tu sedap,korang rasa kalau korang ubah mindset korang and cakap aiskrim tu tak sedap,boleh ubah ke?mesti lah tak.

kalau korang tengok cerita drama kan,apa-apa drama la(melayu,hindustan,indonesia,korea,english,philipine,and else) kan,korang perasan tak,watak utama mesti la hensem and lawa, then watak jahat mestilah yang tak lawa sangat.kenapa eyh.dan sebab rupa paras tu lah kita selalu judge orang,kalau orang tu lawa,mulalah cakap yang positif pasal dia.tapi bila orang tu tak berapa nak lawa,memang best la nak kata yang negatif,kalau korang tak percaya cuba bayangkan if lisa surihani and seseorang yang korang rasa dia x lawa(tak nak mention siapa-siapa,takut kecik hati lak)bergaduh,tarik-tarik rambut,mana satu yang korang menangkan,mestilah lisa kan,sebab dia lawa,so automatik korang akan kata dia baik,dia tak bersalah kan.kan.kan.senyum kalau betul.


ni lagu satu kes,kenapa la orang selalu make a joke with a people with a big size,why?somebody can tell me,sebab mindset kita la,sebab terlalu terpengaruh sangat dengan cerita-cerita lawak yang selalu melibatkan orang gemuk sebagai mangsa.dah tu kalau orang gemuk je mesti fikir dia ni pemalas la,lembab buat kerja la,selekeh la,betul kan.hah la.ia kan je.miss A pantang tau kalau cerita-cerita macam ni,memang sakit hati.annoying kot cerita macam tu,macam bangang bagus je.

so you all kat luar sana,miss A just nak cakap,ubah mindset tak sesenang yang di jangka tau,first korang mesti berfikiran positif.yes,sangat positif,baru lah korang boleh ubah mindset korang tu.

9 comments:

  1. totally agree with u

    www.princemiruljr.com

    ReplyDelete
  2. nice entry, keep writing !

    ReplyDelete
  3. yup so true bukan senang nak bertukar mindset ni kan

    ReplyDelete
  4. yeahh ubah mind set, be positive!

    ReplyDelete
  5. Hehehe. betul jugak kan =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/mid-year-exam-result.html

    ReplyDelete