Monday, 11 June 2012

ha??? x la..kami kawan la


hi kamu-kamu sekalian...
hari ni miss A nak luahkan perasaan sikit boleh tak?.mesti la boleh kan,ni kan blog miss A suka hati miss A la nak tulis apa kat entry ni kan.korang tahu tak apa itu cinta platonik,let me introduce to you all, cinta platonik ni ialah hubungan antara lelaki dengan perempuan,tanpa wujudnya perasaan cinta,tarikan seks,or yang sewaktu denganya. macam mana tu miss A?hah contohnya macam hubungan tinkerbell dengan peterpen,tahukan cerita kartun tu.

sebenarnya miss A terangkan pasal cinta platonik ni,sebab miss A nak bantah cakap-cakap orang yang  always said that if girl make a friend with a boy,its does't mean friend,but love.ok what the hell korang nak cakap macam tu.tak semua orang fikir pasal cinta la.even miss A pun ramai kawan lelaki dari kawan perempuan,mesti korang nak cakap miss A ni tergolong dalam golongan gedik kan.hahaha sah korang salah,korang pernah tak dengar pepatah yang berkata "berkawan mengikut keselesaan bukan mengikut kehendak." kalau korang pernah dengar,korang mesti tak anggap miss A yang bukan-bukan.

bukan apa,bila miss A komen kat status kawan lelaki miss A ke,kawan lelaki miss A komen kat gambar miss A ke,bila keluar dengan kawan lelaki miss A je,mula la orang lain buat rumour yang miss A tengah bercinta dengan kawan miss A tu,pastu bila besok miss A keluar dengan kawan lelaki miss A yang lain(i mean bukan miss A dengan dye,dengan another kawan permpuan miss A yang lain la),mula la kata miss A ni playgirl la.bagi miss A selagi lelaki tu tak masuk meminang miss A jangan harap la miss A nak bagi cinta miss A kat dye.Wah jiwang tak miss A.

ramai cakap kenapa miss A selesa  kawan dengan lelaki berbanding perempuan,jawapan miss A,sebab lelaki ni tak suka terasa sangat kalau bergaduh,kebanyakan kawan lelaki miss A pun tak ramai yang sombong,even lama tak jumpa,tak macam kawan perempuan,lepas tu, lelaki ni bukan jenis suka jaga tepi kain orang sangat.sebab tu lah miss A selesa sikit,sebab dari kecil lagi miss A terbiasa dengan lelaki,siapa?ayah miss A la,miss A rapat dengan abah,berbanding emak,so its another reason why me not so girlish.

tapi ingat,kawan lelaki ni berpada-pada tau.yela almost guys like to take advantage on women.cari la kawan lelaki yang baik-baik,alim-alim,boleyh la the guys jadi guardian korang bila keluar jalan-jalan,baru nampak macho.the conclusion is,lepas ni jangan pandai-pandai nak judge orang tanpa bukti yang cukup tau,periksa dulu,cukup kan 4W 1H(why,what,who,where,how).bye.

6 comments:

  1. pernah tengok citer When Harry Meet Sally?...best citer tu...sally tu mcm miss A ler...

    ntuk pengetahuan miss A, semua pompuan lebih rapat ngan ayahnya, dan semua lelaki lebih rapat dengan ibunya...kalau tak caya leh google...

    ReplyDelete
    Replies
    1. em..nanti miss A cari la citer tu.nak tengok sama x...hahahah

      Delete
  2. tidak salah ramai kawan lelaki .cuma jaga batasnya :)

    ReplyDelete
  3. betul-betul..baru la orang respect sikit.

    ReplyDelete