Saturday, 16 June 2012

kebenaran itu sakit..betul tak?


hi again blogwalker....
sorry dah lama x mengupdate blog ni.sibuk je memanjang minggu ni sambil memikirkan tajuk yang best untuk di tulis di entry kali ni.kali ni miss A nak tulis pasal isu "KEBENARAN".kenapa miss A pilih tajuk ni?sebab miss A nak terangkan sikit kebaikan dan keburukan kebenaran ni.sedar tak sedar korang pun lebih suka dengar benda yang tipu dari benda yang betul.kan. eleh tak payah nak tipu sangat.miss A  pun macam tu jugak.

siapa kat sini suka bagi soalan cepuemas pasal diri korang kat kawan-kawan you all,put your hands up,i want to know.ok ,kalau bukan kawan pun maybe your bf/sibling/parent/kezzen .mesti pernah kan.contoh soalan nye macam "weyh aku cantik tak?", "weyh aku gemuk eyh"..sebagai kawan yang berhati baik macam miss A(angkat bakul) takkanlah nak cakap "tak " dengan senang hati kan,kurang-kurang mesti berdalih-dalih sikit,contohnya macam "kalau ko makeup lebih sikit mesti macam Erra fazira", "kalau kau kurus sikit mesti dah boleh masuk America next top model".jap apa kena mengena dengan America pulak,alah saja la,nak bagi gempak sikit.

siapa kat sini setuju kebenaran tu menyakitkan,kalau korang tak setuju,you all rasa why these people nak bohong kat korang,yupp,sebab dowang nak jaga hati kamu-kamu sekalian la,nanti bila cakap yang betul mula la nak cakap orang mulut celupar la,then mula la nak post kat fb,twitter,or what ever yang berkaitan pasal perasaan korang kan.kan.kan.teet, tak payah nak kerut-kerut dahi tu,mengaku je.

terus terang,lied is good.belive it,tapi bukan dari semua sudut lah.kalau dah sampai kena siasat dengan polis(abang polis ensem),x kan lah korang nak tipu lagi kan.faham-faham je la maksud miss A kan,korang pun bukanya budak kecik yang makan lollipop yang tak tahu mana satu betul mana satu salah kan.

so as a conclusion,bila tajuk perbualan dah sampai ke tahap yang memerlukan anda berbohong,em,fikir masak-masak sama ada korang nak bohong atau tak.timbang balik mana satu yang boleh mendatangkan keuntungan bagi semua pihak.

akhir kata dari miss A:i'm nerd.don't expect much from me..smile ya

4 comments:

  1. kebenaran tu sakit.
    tp aku rela dengar kebenaran dr pembohongan yg
    tah bila nak jelma jadi hakikat.

    ReplyDelete
  2. oppa follow sini... jom follow oppa balik.. kite support each other k.. nice blog n entry yg sgt cun !

    ReplyDelete