Thursday, 21 June 2012

keperluan or nak tunjuk status diri...



hi pencinta wanita dan pencinta lelaki,
sihat lagi tak hari ni, kalau tak sihat pergi jumpa bomoh.ok lah hari ni miss A nak cerita pasal "bangga diri".ha,siapa kat sini rasa orang yang show off ni annoying,put your hand up.kalau miss A la jumpa orang show off ni,memang miss A pun tunjuk show off la,tambah-tambah kalau kawan sendiri,memang  best la,dia fikir dia punya show off je.kita nye show off dia tak fikir,ok berbalik pada tajuk asal  kita,siapa kat sini setuju yang budak-budak sekarang or lebih tepat you all kan,lebih suka beli sesuatu barang sebab nak tunjuk status diri,bukan sebab keperluan.sah,mengaku jelah ye, tak payah nak cakap "tak".miss A tahu la perangai korang,because i'm also teenagers.

kalau korang tak percaya la kan,korang cuba tengok kat sekeliling korang,dah ramai kot yang pakai handphone touch,cuba la korang fikir sejenak kan asal la diorang or korang nak pakai hanphone touch tuh,rasanya bukan satu keperluan kan,its just something that you wanna show off to your friend kan,or korang maybe cakap "alah dah trend,tak kanlah nak ketinggalan".hah sah korang ni show off,tapi ok la show off macamtu dari orang yang duduk dalam LRT  sambil main-main handphone diorang.maybe korang cakap nak hilangkan bosan,tapi sebenarnya,korang nak show off,la macam la korang je ada handphone touch kan

ni lagi satu trend sekarang,asal gi mane-mane je nampak orang pegang or bawak kamera DSLR,ok,for me it that perlu?miss A rasa tak perlu kot,yup this thing you buy just wanna show your status right.kadang-kadang tak pandai pun tangkap gambar,tapi sebab kamera tu menghasilkan gambar yang lawa,terus update dalam fb "i like photography".der~what the hell nak cakap macam tu,macam tak ada function,orang macam ni dah macam LOSER dah miss A tengok.

sorry if my entry this day banyak menyakitkan hati kamu-kamu sekalian,but i'm said the truth right,sebab dah banyak kali miss A kena sound dalam FB,they said i'm show off,ok itu diorang punya hak,miss A terima dengan redha,and they all pun dah lama kena block dengan miss A.

sebenarnya miss A cakap pasal hal ini sebab,i've a friend that always up to date about trend-trend terkini,kira macam verstail la dia ni,korang cakap je barang-barang sekarang,semua dia ada,nak dijadikan cerita,satu hari dia masuk wad,sebab pengsan,bila orang tanya kenapa,dia tak nak jawab.then bila miss A pujuk-pujuk dia baru dia cerita,dia kata dia tengah ikat perut, nak simpan duit beli barang ni(i've can't mention it),and i was shocked lepas dia cakap macam tu,hish tak kan lah orang kaya macam dia pun sanggup nak ikat perut semata-mata benda tu,after i do a research,baru la miss A dapat tahu yang dia tu sebenarnya anak orang susah,dia habiskan duit biasiswa semata-mata nak beli benda mahal tu.bila i ask why dia buat macam ni,dia cakap sebab nak orang pandang dia,nak orang label dia anak datuk,memang nonsense la apa yang dia buat tu.

so as conclusion,korang tak payah la nak bermegah-megahan sangat dengan benda-benda mahal tu semata-mata nak ikut trend,nak orang pandang or other else,simple kan lagi bagus,cukup la ada handphone untuk contact orang,ada laptop untuk do your job or your assignment n surfing internet and ada kamera untuk rakam kenangan manis...


13 comments:

  1. show off dengan Allah SWT lagi bagus..huhu~~

    show off dengan melakukan banyak ibadah~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah suka dgn org yg berpada n istiqamah ^^

      Delete
  2. yess..terbaik post nie... tu la.. 1 tambahan lagi, guna laptop untuk main DoTA..keh3
    btw Miss A, dah ramai sangat orang2 camni..bawak DSLR kulu kilir.. rasa cam nak sentap jek bawak lari. :D
    Anyway, whats wrong with anak orang miskin. Saya anak kampung dan berbangga dengannya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. i think x salah apa pun anak orang miskin,janji dia anak orang and still hamba allah,everybody must respect them right.proud to be yourself...yes you right..

      Delete
  3. betol tu...

    tak yah la nak kasi tunjuk dengan umum yang dorang pakai barang yg canggih...

    sa ttp pakai 3310 :) hahaha!

    ReplyDelete
  4. wah 3310 tu,skunk susa nk jmpe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dorang rasa hebat guna samsung, iphone, nak juga rasa hebat guna 3310 :)

      Delete
  5. aku pakai phone dari phone ericsson belum combine dengan sony lagi. aku rasa phone touch ni, bukan saja sebab trend, tapi sebab kemudahan, kecanggihan dan macam- macam kelebihan. kawan yang ikat perut tu memang bdoh. orang kaya, rileks je, takde poyo cam orang miskin cam dia. sumpah benci orang macam tu.

    ReplyDelete
  6. susah diri knp?aishh..berbelanja ikut kemampuan pun hokeyyy..

    ReplyDelete
  7. udah follow cik adik,

    nanti godek apa yg menarik :)

    *Show off adalah satu perasaan manusia yg x dpt di elakkan.(ayat skema)
    Sikap show off adakala buat org muntah. tapi ada juga yg buat org jeles :)

    ReplyDelete
  8. betul tuhh..setuju...banyak org yg nak show off sume benda...nak bagi impression bgs bgs jeh kat org..:)

    ReplyDelete