Wednesday, 20 June 2012

SELAMAT HARI MALAS...sekalian


hi blogwalker sekalian,
what up korang semua,hari ni miss A nak tulis pasal "HARI MALAS",korang ada hari malas tak?maksud miss A,dalam seminggu la kan,hari apa yang korang fixed kan ia sebagai hari malas,apa?tak ada,korang tahu tak hari malas tu apa.let me introduce to all of you.

first of all,hari ini merupakan hari malas miss A,huh?macam mana tu,ok,let me explain to you all one by one,kenal tak BOB,trainer tough dalam siri THE BIGGEST LOSER?yup program tu,mesti segelintir dari korang suka kan tengok cerita tu,bukan suka tengok orang gemuk jadi kurus,tapi suka tengok orang gemuk kena seksa,berpeluh-peluh sampai pengsan and termuntah-muntah kan.angguk kalau betul.dalam satu episod siri tu,bob tu pernah cakap "if you want to start diet,dont start drastically,do slowly,by have lazy day for starter"ha,lebih kurang macam tu la dia cakap,dah nak dekat 2 tahun miss A mengamalkan nya,dah jadi macam habit pulak,bila hari rabu je,i'm said no way to jogging,exercise and diet,only that day i can eat all i want,sleep as long as i can without think about being slim.

dan akhirnya i got what i want,dari 80 kg ke58,hebat tak?ala cakap jelah korang impressed kan,the benefit yang kita akan dapat if we do this thing ialah,kita tak akan rasa nak makan banyak setiap masa and tak rasa terbeban dengan bermacam exercise yang korang cuba lakukan untuk kurus.

so as conclusion,em, apa eyh,oh.oh.i know korang janganlah strict sangat dalam berdiet and exercise,give your body some rest,dont push it,sebab takut kita tak dapat hasil yang kita nak sebab we dont have tolerance and cooperation with our body.so keep fit korang-korang sekalian.


11 comments:

  1. Replies
    1. huh..ni mula jelse nan kucing ni

      Delete
  2. comel meow-meow tu.. tapi kite takut kucing la,

    ReplyDelete
  3. jgn takut..rugi x dapat belai bulu dia

    ReplyDelete
  4. kalo ikotkan hati,Cendol tiap2 hari malas

    ReplyDelete
  5. maksud lazy day kat sini is..x payah berdiet n execise...bagi your body rehat sikit..bukan nye malas belajar,kerja n solat.lalalalala

    ReplyDelete