Saturday, 2 June 2012

selfish...who???...me...


hi korang,
apa khabar,sihat x???kalau x sihat pergi hospital tau.nak minta ubat dekat miss A,lama la lagi nak tunggu,hahahaha..ok hari ni entry miss A berkisar tentang pentingkan diri sendiri..pernah x orang lain kata korang nih selfish..mesti pernah kan...eleh..tipu lah.mana korang tau..mulut orang kan..depan-depan mulut manis,belakang-belakang mulut macam pisau..

hm..pernah x korang cuba sedaya upaya untuk tidak bersikap pentingkan diri sendiri??kalau korang tanya kat miss A la kan,miss A dengan jujur nya cakap jarang-jarang....mesti korang fikir miss A ni jahat kan.ok..let me tell you the truth..dalam dunia yang serba moden ni,korang rasa wujud lagi ker Mr.goody two shoes...miss A rasa dah x da dah,so sikap selfish tu serba sedikit kena la kita pupuk,kalau tidak kita akan asyik ditindas.mesti korang x nak kan orang asyik pijak kepala korang kan,bak kata my parent "give if someone gave"..so kalau orang x penah bagi apa-apa kat korang, korang x payah nak tunjuk baik tau.


nak tau kenapa miss A mula berjinak-jinak untuk memupuk semangat selfish didalam diri miss A,hm..kisah nya bergini yer,ketika miss A di alam persekolahan dulu,boleyh dikatakan i'm is the one who known as geek..nak di jadikan cerita miss A ni adalah salah seorang murid yang sering menyiapkan home work on time.because you know..my dad don't want i be a procrastinate person.. so sebagai anak yang solehah i must follow all my dad order ..because he always right..ok..berbalik kepada cerita miss A,selalunya "kawan-kawan" miss A suka mengambil kesempatan ke atas miss A,dowang selalu pinjam home work miss A secara senyap-senyap or terus terang...tapi selalunya senyap-senyap la,then copy  and paste all work that i've don't..or dengan kata lain dowang ni meniru hasil kerja miss A...if miss A x bagi "pinjam" my homework kat dowang,dowang akan gelar miss A ni sombong and selfish,so sebab miss A x nak di panggil begitu,miss A pun bagi je lah dowang tu pinjam...cerita nya bermula bila miss A x pandai topik subjek _ _ _ _ ni,so bila dapat home work tu,ada lah dua tiga soalan yang miss A hentam,then bila kawan-kawan miss A nak pinjam,miss A pun bagi lah pinjam...selang tiga hari lepas tu,cikgu subjek _ _ _ _  miss A marah sebab kerja rumah yang cikgu tu bagi hari tu semua salah,apa lagi cikgu tu pun mengamuk la satu kelas,tengah-tengah dalam kedinginan tu,tiba-tiba salah seorang "kawan" miss A cakap kuat-kuat semua salah miss A,disebabkan "kawan" miss A nih feymes kat kelas tu,so sume orang sokong dia.no one want to back up me...at that time i felt so terrible..lepas dari peristiwa tu,miss A kena denda,denda miss A is cikgu miss A double kan home work miss A...but thanx to my teacher,because i become more clever,i can absorb that subject easily..thank you teacher...


so korang faham kan kenapa miss A dah x nak sangat jadi baik...makna nya miss A ni macam "good girl turn bad" la kan..


p/s:cerita di atas adalah betul semata-mata untuk di jadikan pengajaran...belajar dari pengalaman ok...yang x pernah ada pengalaman mcam ni korang baik amalkan sikap selfish ni cepat-cepat..korang mesti x nak hidup korang jadi macam ni kan..bak kata pepatah "sediakan payung sebelum hujan"...

No comments:

Post a Comment