Tuesday, 3 July 2012

BOLLYWOOD tu tak ketinggalan zaman la


hi datuk-datuk dan datin-datin sekalian,
buat apa hari ni,banyak meeting ye,hari ni miss A nak cakap sikit hal "BOLLYWOOD" ni,so as usually,i want to ask,siapa kat sini suka tengok cerita hindustan,angkat tangan.korang layan hindustan ni sebab suka tengok they all menari ke sebab jalan cerita dia best,or korang suka tengok sebab aktor and aktres dia seksi kan.hah mengaku je la,tak payah nak poyo sangat.for those yang tak kenal miss A,sebenarnya miss A ni antara peminat tegar cerita-cerita hindustan,kalau miss A dapat remote control la kan,first thing yang miss A akan tekan is 108(ZEE VARIASI @ ASTRO).bila cerita dah start.jangan harap la nak bangun dari depan tv tu.

sebenarnya miss A bukan nak cerita pasal bollywood story that i like,cuma nak mengetengahkan perasaan kecewa miss A terhadap you all yang tak pandai menghargai cerita and lagu bollywood ni.yeah,well,most of you akan rasa benda tu biasa if someone simpan lagu or cerita korea,malay or english.tapi when someone simpan cerita and lagu hindustan,you all nak gelak pulak,for me its not funny,because i also doing that.

respect la sikit cerita hindustan ni,even cerita dia panjang pun,the story still mengetengahkan ciri-ciri ketimuran diaorang,like wearing sari and respect their parent,lagi pun cerita diorang tetap sama,ada percintaan dan ada tarian.korang ingat senang nak menghafal skrip and hafal step pada satu masa,memang tak la kan,oh lagi satu la kan,korang perasan tak,bila omputih buat cerita yang ada tarian terus meletup macam high school musical tu,padahal bollywood dah lama amalkan,.lagipun pada pandangan miss A la kan,almost girl in bollywood,is natural beuty,yup,even diorang agak gelap,tapi,can you imagine,bila diorang ni cerah,mesti sebijik macam minah arab kan,why i said that,because diorang ni dah semula jadi ada hidung yang mancung,mata yang galak and rambut yang panjang mengurai.superb lawa.

and another best part about bollywood is,jarang dengar they all ni buat pembedahan plastik,because what,because they all believe yang diorang cantik.tapi kan miss A agak terkilan bila terbaca dalam satu akhbar tentang 8 negara yang mempuyai wanita cantik,India tak terlist pun dalan 8 buah negara,maybe no 9 kot,and no 10 Malaysia(harap la).so mulai sekarang jangan nak mengata sangat la kan if someone tu minat hindustan,diorang tu ketinggalan zaman.

last question i want to ask you,berapa ramai datuk and datin sekalian yang hafal lagu hindustan sama banyak macam korang hafal lagu malay,korea,english and other,(don't compare dengan hafal Quran),i dont mention it right.mesti tak ramai kan,korang selalu rasa lagu english,malay,and korea best+jiwang kan(yela kalo lagu yang tak berkisarkan  tentang cinta tak berapa meletup sangat kat Billboard kan).cuba korang hayati lirik hindustan,memang cair kot kalau datuk-datuk nak memikat hati datin-datin sekalian (termasuk miss A).PERGH,kata-kata manis sebijik macam mat-mat pakistan kat Jalan Tar.

p/s:teringin sangat nak muka+badan macam Priyanka Chopra.lawa.super model,but sayang,tak ramai yang menyedari nya.

13 comments:

  1. aku suka gak layan hindustan ni..haha..masa astro b4u tukar jadi astro bella frust gak...

    ReplyDelete
  2. msg2 ada kesukaan tersendiri =)

    ReplyDelete
  3. Ada gak kwn yg pndai nyanyi lagu hindustan,
    Kagum woo~ =D

    ReplyDelete
  4. dulu suka tengok citer hindustan. hihi~
    btw follow u back :D

    ReplyDelete
  5. HAHA..yes, hndustan fevret ever efter :) tpi cte skrng..bnyk tak best sngt da .

    ReplyDelete
  6. aida pun layan bollywood nie.. sanggup tak tidur sampai dia habis.. haha.. ada sampai nangis2 lagi :P

    ReplyDelete
  7. dulu saya layan sangat..cerita bgs bgs..tapi skang kurang..sebabnyaaa...lebih ramai pelakon tayang body drpada bakat sendiri and diowg ni dh suka sangat wat penggambaran kat luar negara and mat salleh menari nari half nude ni..x bekenan btol.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..sokong...miss A sekarang nih dalam proses nak kumpul cerita hindustan dolu2.

      Delete
  8. hindustan yg dulu je best2..skarang x bes sebab pelakon tah sape2. jalan cite pun kureng

    ReplyDelete
  9. Ety mmg layan hindustan sejak sek tadika lagi. hehehe. tu la, cerita sekarang ni pun, Ety tak layan sgt, sbb tak best.

    p/s : aah Priyanka mmg cantik. esp dalam cerita Barsaat, manis je muka nya :D

    ReplyDelete
  10. saya suka tgk cite nustan sebab heroinnya cantik2...

    ReplyDelete