Thursday, 30 August 2012

bila nak periksa..macm tu la jadinya



hai pencinta wanita n pencinta lelaki sekalian..
what up today,happy or moody,well again thank sebab sudi baca entry miss A kali ni,oh hari ni miss A nak kongsi la satu benda yang miss A pernah lakukan time nak exam...

semuanya bermula pada hari selasa hari tu,sedang miss A tengah sibuk mengemas n packing all my stuff  into my bagasi then tiba-tiba i heard perbualan my adik with her friend about soalan yang akan keluar esok(oh my sis have trial SPM this week),bila dengar jer diorang bercakap,kisah lama terkenang kembali.bila time nak exam jer mulalah budak kat sekolah tu jadi rapat,you know why?? because kita akan mula mesej antara satu sama lain ,sama ada nak bagi or nak tanya soalan-soalan yang bakal keluar .waktu tu for those yang bagi tahu soalan yang akan keluar tu is like our hero la,and for those yang tanya soalan will be so thankful for the hero,hahahaha...

then bila dah tahu soalan apa yang bakal keluar,mula la sibuk hafal and tumpu pada certain-certain bab je yang ada dalam subjek tertentu,well,miss A paling suka if dapat tahu soalan bocor bio n agama,ye lah waktu tu miss A rasa otak miss A konon macam dah penuh so x boleyh hafal banyak-banyak(macam la otak tu kecik sangat)..and the best part of all these is when soalan yang  kita hafal tuh,keluar sebijik-bijik dengan apa yang kita baca,rasa bangga je bila tengah menjawab.then bila dah habis pandang orang belakang sambil cakap "susah tak"..that my experince..

then bila masuk matrik,budaya tu dah tak di amalkan,dont know why...em,maybe matrik nak bagi kami pandai sebab apa yang kami faham,not apa uang kami hafal last2 minute,lagi pun you told me matrik pahang tu bila la x nak ade exam,kalau boleyh setiap hari nak ada exam.but i know all that for our future..penat time tu je..

then sekarang kat USM pulak,hm x tau la environment die macam mane,takut,sedih,semua bergabung menjadi satu,just satu je miss A doa,i hope i can compete with all student in usm campus health tu.maybe lepas ni ke aktifan miss A berblog akan berkurangan because i want to look my future clearly...ya i;m not like  other else,boleyh berblog sambil belajar,i'm not the chosen one yang dapat kepandaian macam tu.oh btw wish me luck kt usm kubang kerian yer uoall...doakan miss A will be a next expert forensic one day..dengan itu kurang la sikit criminal yang ada kat Malaysia ni kan..bye..

7 comments:

  1. spm oh spm..
    benda ni dah lama tinggalkan.heheh
    tapi boleh buat renungan dimasa akan datang,hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru la rasa mneyesal knapa x buat elok mase spm

      Delete
  2. blaja kt usm ke? jaa pon wat pjj kat usm, tapi pusat wilayah di kelate....hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita,tapi miss A sepenuh masa kat kelantan tuh..

      Delete
  3. da penat la....tue yg main jawab exam...hihi

    ReplyDelete