Wednesday, 8 August 2012

sikap=kek lapis=bawang...do you know what i mean



hi jejaka kacak and wanita anggun sekalian..
sihat tak hari ni,well,harap korang semua sihat la kan.oh for my tajuk entry kali ni,miss A nak kupas sikit pasal sikap,uoll faham kan apa kene mengena kulit bawang n kek lapis dengan our attitude.if you know what i mean,your  smart.

semenjak menjadi penganggur sepenuh masa ni,benda yang miss A suka lakukan is melihat sifat or kelakuan seseorang..ew..miss A stalker,well macam korang tak pernah buat kan,mestinye la,tambah-tambah kalau tengah lepak kat mall.yer miss A "percaya" sangat  korang tak buat.hm,ok berbalik kepada tajuk entry miss A kan,em korang ingat lagi tak kali pertama korang jumpa kawan korang,yup,mesti waktu tu perangai baik-baik je korang nampak kan,sopan santun,peramah,kelakar,then bila dah kenal lama ,baru pakat tunjuk belang masing-masing,contohnya macam kuat kentut,gelak tak cover,sendawa kuat,hm rindu pulak dekat kawan-kawan miss A

dah tu miss A apa kaitan nyer dengan kulit bawang n kek lapis pulak??hah tu lah korang,tanya tanpa fikir kaitan mereka.macam ni yer,korang tengok kulit bawang kan,first-first apa impression korang terhadap kulit bawang yang ada kat outer layer bawang tu,then bila korang mula tertarik dengan bawang tu,korang mula kupas kulit bawang tu satu persatu,makin lama korang kupas,makin banyak korang tahu pasal bawang tu,dari jenis dia,grade dia,n warna dia.so sama lah macam sikap seseorang kan,makin lama korang kenal seseorang tu,makin banyak korang tahu pasal kawan korang tu.

like my father always said "kalau nak berkawan dengan seseorang tu,biar la kita kenal budi  pekerti dan tutur bicara nya dulu sebelum menilai  dirinya tanpa usul periksa".thank dad,i always remember that quote.ok selesai satu bab,then apa kene mengena dengan kek batik pulak.well macam ni la,kek lapis tu berlapis-lapis kan,dah tu berwarna warni,then setiap layer ada flavour yang tersendiri kan,hah sama la dengan sikap seseorang,korang ingat orang ni ada satu je ke sikap,mestila berlapis-lapis kan sikap dia,dah tu sikap dorang mesti la beraneka ragam,n setiap sikap tu ada keunikan yang tersendiri kan..see how i make relationship between kek lapis n perangai seseorang.

hah tu je lah miss A nak ketengahkan isu sikap kat entry miss A kali ni,terima kasih la kat korang sebab sudi spent time to reading my blog,miss A pun tahu,yang sejak kebelakangan ni miss A malas sangat nak update entry,korang doa la kan miss A supaya miss A ni rajin sikit.done uolls,bye..

No comments:

Post a Comment