Saturday, 11 August 2012

tipu itu lumrah manusia...BETULKAH??





hi uda dan dara sekalian
congratulation kepada korang sebab berjaya lagi hidup hari ni.so what my story today?ok hari ni miss A nak cakap pasal penipu,what??no,miss A nak cerita bukan sebab miss A kena tipu,cuma lately banyak kita dengar pasal orang kena tipu,yang lagi bestnye orang yang kena tipu tu bukan nya cikai-cikai,but profesional obviously,well apa boleh cakap,bila tamak semua jadi gelap.

but today entry bukan nak cakap pasal isu orang kene tipu,well entry miss A mana pernah bincangkan serious isu pon,just nak cakap pasal kawan and orang sekeliling yang suka menipu ni,betulkah menipu ni lumrah manusia,ya as we know menipu tu berdosa,siapa yang keluarkan statement menipu itu lumrah manusia,hm let think for a minute,don't you think diorang yang suka menipu ni suka kan attention,i mean like tipu diri dia tak sihat supaya people around them take care dekat dia,what the hell.annoying kot.

hm orang yang macam ni is loser,mental n psycho,please la nak tipu tu tolong la jangan sampai menganiaya diri sendiri,because when orang sekeliling dah tahu yang semua tu drama,diorang akan gelakkan korang and will remember that thing,so siapa yang rasa nak buat macam tu,my advise is stop doing that stupid thing.

bukan apa,cuma miss A teringat akan seseorang yang suka sangat menipu pasal diri sendiri untuk kelihatan gah di depan khalayak ramai,well diingatkan disini bukan maksud miss A nak aib kan dia,just sharing the story untuk dijadikan teladan.hm dia ni nak kata kawan,miss A tak pernah pun tegur dengan dia,but lebih elok di panggil kenalan,sebab dia kawan kepada kawan miss A.nak di jadikan cerita,suatu hari dia dah kehabisan duit,normal la,matric life,memang la banyak duit nak guna,then dia meet my friend and ask her to lend some money,then kawan miss A ni pun bagi lah duit kat dia,well bila dah bagi sekali dia mula naik kepala,n kerap kali mintak kat kawan miss A ,tup-tup dah sampai RM 300 dah dia pinjam,yang tak best nya,setiap kali dia nak pinjam duit,mula dia cerita kan cerita-cerita sedih but in fact tak wujud pun apa yang dia cerita tu pun.dan the best part is dia still lagi berlagak macam orang kaya depan orang ramai,sampai kawan miss A nangis-nangis mengadu kat miss A pasal kereneh si dia ni.

so uolls,korang jangan la nak menipu berlebih lebihan sampai orang lain yang dapat susah.because when every body know the truth,you will ashamed to them and to your self. so as conclusion tak payah nak tipu kaya if tak kaya,tak payah nak tipi sakit if tak sakit.

p/s:kalau tipu x siap keje skola,im used to do it..heheheh




20 comments:

  1. xnak jatuh standard punya pasal la tu yg gaya camtu.. kalau org tu sedar diri, dia takkan berperangai gitu.. dan, biasanya org yg suka menipu ni dia dah rancang dalam kepala otak apa yg nak ditipunya.. betul tak?

    ReplyDelete
  2. betul tu..dunia...macam2 ragan manusia ada

    ReplyDelete
  3. mana-mana ada je kot orang mcm ni
    paling tak tahan tipu duit banyak berkoyan=koyan
    makan nak sedap sentiasa, baju nak yang branded

    then tak lama lepas tu kereta kena tarik
    minta tolong kawan, kawan pun tak berapa nak percaya

    selamat hari raya dear

    ReplyDelete
  4. yup betul tu...selamat hari raya jugak momoy

    ReplyDelete
  5. yeah... tolong orang tipu orang... yeahhh

    ReplyDelete
  6. lebih la tu..sampai dah tahap tolong org menipu

    ReplyDelete
  7. dunia nie penuh ngn org tipu..
    even, dlm dunia blogger un ade..
    geram rase!

    ReplyDelete
  8. betul tu dear...org copy paste entry terutama nya

    ReplyDelete
  9. stress nya kalau jadik mcm tue kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah,nak buat macm mane..dah name kawan..x tolong kesian pulak

      Delete
  10. paling tak suka bab penganiayaan ni

    ReplyDelete
  11. tak pala... insyaallah dia akan sedar satu ari nanti... miss A .. xnk tukar p pop up comment?,, xbest arrr kotak komen skrg nie...xD

    ReplyDelete
  12. thnk 4 de komen...akan miss A usahakan..

    ReplyDelete
  13. Hum,tipu tu sebenarnya membuka lubang lagi dan lagi untuk kita menipu..jadi jujur lebih baik walau kadg2 ia perit untuk diluahkan :')
    Salam Aidilfitri^^
    Jemput singgah ke blog fira ya?:)

    ReplyDelete
  14. huhuhu. tipu tipu. hahaha df tak tau nak ckp apa kalau bab2 tipu ni. hehe


    ::sorry awak. sy ingt sy dh komen blog awak hehe

    ReplyDelete
  15. kawan baru kat sini 275 ;-)...salam aidilfitri ;-)

    ReplyDelete
  16. kalo tipu sunat pula cm mne? hhihi

    *eerr ade pula istilah tipu sunat ye dak??

    ReplyDelete