Saturday, 25 August 2012

TRAFIC JAM...ade peristiwa di sebaliknya..


SELAMAT HARI RAYA BLOGWALKER..
best tak raya korang kali ni,well mesti best kan baju merelip,yang ada kete baru sume dok tayang kete baru,duit raya memang x payah cakap la kan,tapi memang miss A percaya sangat la kan yang uoll akan masukkan duit raya dalam bank kan...kalau masukkan pon maybe 15% dari duit raya korang.well miss A pun macam tu jugak,perempuan what can i say,shopping je la kalau dah dapat duit tu.oh.oh.btw miss A nak bercerita pasal jam ni,yeah setiap kali raya mesti akan jam kan,for sure,who yang drive tu memang akan annoyed if this situation happen kan.oh btw this idea pon miss A dapat masa dalam keadaan jam juga..ye la bila jam melayang la fikiran..why??bukan miss A pon yang bawak kereta..my dad ok..

hah nak tahu apa cerita yang miss A nak tulis kat entry ni kali  ni,cerita ini adalah cerita benar dan miss A mengalami situasi ini..begini cerita nya.....

2004-pada suatu petang di Kuala Lumpur,hujan turun dengan lebatnye,so jalan di kl mula bergerak seperti kura-kura kerana jalan licin,dan kebosanan melanda diriku,kakakku dan adik ku di tempat duduk belakang,sedang emak ku di hadapan menjadi "co-pilot" kepada abah ku,dan abah ku tekun menghadap jalan raya yang semakin sesak dari masa ke semasa.sedang aku dan adik beradik ku memikirkan sesuatu permainan untuk menghilangkan kebosanan,tiba-tiba kakak ku mendapat idea yang waktu itu aku rasa bernas,

kakak : weyh jom kita borak-borak dengan kereta sebelah kita ni,sambil menunjuk ke arah kereta yang    berwarna merah..

miss A: cool,aku ok jer,ko nak join tak?? sambil memandang ke arah adikku..

adik : aku ok jer..jom

then kami mula melambai-lambai ke arah kereta sebelah,lama kami melambai tapi we don't have any respond,then lepas kami hampir give up,tiba-tiba lambaian kami disambut oleh dua orang budak perempuan yang pada waktu itu miss A rasa sekitar umur miss A,selepas excited yang lambaian kami dibalas, kami terus mengambil gincu emak kami dan menulis di atas tisu dgn perkataan "hai"..tapi malangnyer baru sahaja kami mahu meletakkan tisu itu ditingkap kereta,kereta mereka telah bergerak ke hadapan,pada waktu itu kami berasa sangat hampa dan sia-sia..hampir sepuluh minit kereta kami masih tidak bergerak dan kami mengagak kereta yang berwarna merah itu mungkin sudah sampai ke destinasi...dan kebosanan sudah mula menghantui kami..tiba-tiba adik ku mengoyang2kan bahu ku dan menunjukkan kepada kami kereta merah itu,pabila kami melihat kereta itu,kami melihat salah seorang dari mereka berdua mnggunakan teknik menulis kami,dengan membalas hello,sedang kami gembira kerana perkenalan kami dibalas,ayah ku memasuk simpang yang lain,dan kami kehilangan kereta merah itu untuk kedua kalinya dan untuk selama-lamanya..bila difikirkan balik perkara itu,ketawa kecil menghiasai bibir miss A.

i hope perempuan yang ada dalam kereta merah sedang membaca blog miss A,because i and my sibling really want to say thank you because both of you kill our lonely.btw kita memang tak akan saling mengenali,sebab miss A pun x ingat wajah korang,but i hope you two will remember this stories..


5 comments:

  1. wow, bestnye.. haritu mase raye kan. family kite nak gi kuala pilah. jem dia mak aihhh. kalau kite tau ade org buat macam ni, dah lame kite buat. hihii

    ReplyDelete
  2. http://chot91.blogspot.com/2012/08/contest-segmen-bersama-warna-kegemaranku.html

    first contest dri chot..hope sudi join n support me yar friend..tq..:)

    ReplyDelete
  3. wahh..cwitt kot cite ni..hehe =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cwitt kan..sgt..hahah..zaman kanak2 ni

      Delete