Friday, 28 September 2012

KELIRU MENGELIRUKAN..



hai again para lelaki and wanita sekalian..
apa habaq kamu semua,first of all sorry sebab miss A dah jarang nak mengupdate status,blogwalking mmg jauh sekali,then sorry again yer viewer aku yang tercinta.

bila miss A bosan,miss A update blog,tapi bila miss A update blog idea tak nak datang,susah jugak kan,,,haish...ok btw, miss A nak tanya korang kat sini tergolong tak dalam kumpulan loading ke,pending ke,lampi ke,or something like that la,kalo yer.bagi tinggi lima sikit kat miss A,ya..im the one of senarai pendek diatas,oh..oh..miss A selalu kene panggil "lampi",err..korang tau kan lampi tu apa..ok x per meh miss A bagi tau eyh,lampi tu ialah gabungan daripada perkataan lambat+pickup..so nak singkat..terjadilah perkataan lampi tu

tapi sebenanya miss A bukan nak cerita sangat pasal lampi or what so ever yang berkaitan,miss A nak cerita pasal kekeliruan ni.hadui,kalo list kan jenis keliru ni smpai bsok pn x habis,nak bagi korang baca pon,takut korang bosan,so layan je la apa miss A nak tulis.

korang keliru x bila orang keliru dgr penjelasan korang yang mengelirukan,then dowang x cakap dowang keliru,haduh mesti korang keliru kan,sama la kita,so apa boleyh buat manusia mana ade yang perfect kan,but miss A paling tak suka bila orang yang keliru dgn penjelasan kita yang mengelirukan cuba nak memutar belitkan fakta macam lawyer la senang cakap.hah cakap pasal lawyer terigat lak kat crita good wife,svu,csi,kalau boleyh lawyer dowang akan cuba sedaya upaya untuk mengelirukan kita supaya kita makin keliru dan akhirnya terpaksa mngaku apa yang dia(lawyer) terangkan betul.


oh one more thing,keliru sebenarnya boleh menyebabkan seseorang mnjadi pening+serabut=pecah kepala,so korang jgn sesekali nak mngenakan budak2 loading,pending ,lampi etc,sbb serius ia amat menyakitkan hati..ya miss A selalu terkena,and salah satu antaranya ialah bila one of my friend cakap macam ni "weyh ko kenal x bapak kepada jiran aku punya kawan"..ok bagi miss A ia sangat melampau,kan senang dia cakap bapak jiran miss A,perlu ke tengok budak lampi ni terpinga-pinga sambil membuat diagram unutk translate balik ayat dia...yeah..it not easy..

so kamu-kamu sekalian....manusia ni berbagai,ade yang pandai ada yang bodoh,ada yang cantik ada yang hodoh,ada yang cepat pickup and ada yang loading.so we must accept each other without any excuse(tapi kalo dia tu pelik sangat smpai tahap alien tu,mmg sorry to say la..awal-awal dah kene reject)bukan apa,sbenarnya dowang ni normal,tapi sje nak jd terlebih extraordinary sbb dowang ni attention seeker..tu je..so faham yer mesej for this day..bye uoll..

5 comments:

  1. sy loading dan juga pending haha :D

    ReplyDelete
  2. ada jugak mmber deqja lagu tu, sakit pala pikir soklan depa ~ hihihi

    ReplyDelete
  3. ekin pn tergolong dlm golongan pending jugak... kekadang bnda lawak yg dikias2 pun lambat gelak dr geng2.. zzzz patu kita pulak diusha pelik. haha :P

    ReplyDelete
  4. errr...momoy pun keliru nak komen apa
    hihi

    ReplyDelete
  5. adoii..adoii..tetiba pening nak faham isi post ni..hehe
    sy pun selalu pending jugak.. hehe ;)

    ReplyDelete