Saturday, 15 September 2012

typo...






selamat sejahtera wahai uda dan dara sekalian,
harap anda semua dalaam keadaan yang sihat...wah bukan main formal ayat miss A..btw,its been a while miss A x update blog kan.why??because i had busy with minggu orentasi,n minggu p.n.p..yelah lima bulan bergelar penganggur,so nak tukar title jadi pelajar balik is quite hard...but overall usm is the best...ok berbalik pada entry miss A kali ni,i really want to talk about this isu.."TYPO"..hah apa tu typo..sama maksud dengan tipu ker...ok kalo korang x tahu,jgn malu..miss A pon x tahu,tapi tu 3 bulan lepas la...ya typo is like salah type la..mcam korang nak tulis "brunch"..tapi tertulis "branch"...then diri sendiri yang malu..betul tak..i used to do it..

sebab apa miss A cakap macam tu,sebab miss A ni selalu x baca apa yang dah di type,so i always di ejek dan di malukan sama ada di twitter,di fb or maybe di blog ni..hahaha..

miss A mula berkecimpung dalam dunia typo ni semenjak bergiat aktif melayari segala macam mnde mnggunakan nfon touch...so semamngnyer kita tahu risiko yg bakal kita ambil apabila update status menggunakan nfon yang tak de button kan..so senang cakap..zaman dulu lebih membuatkan semua org bijak,dari zaman sekarang...

walaweh,asal ayat miss A formal ha...oh maybe sebab dah bergelar pelajar u la ni,so bahasa kene la jaga sikit,kene berpuitis bagai kan..hahahah

but benda yang all of you n i x berapa gemar is,bila dah typo,mula la orang menyoal apakah maksud sebenar perkataan tu...ya..macam x de maaf di situ..for me,typo is past...kene lah terima menerima..jgn la ejek2..it like memalukan seseorang dalam diam secara mentality tau..

ok la i have work to do..what is it???belajar la..segala macam mende baru nak kene explore...oh btw i got idea to do this entry dari salah seorang pentwitter yang typo jugak...wonder jadi winder...it ok...i used of it..hahah...baca ni tau pentwitter..

4 comments:

  1. TYPO~~ mula2 dulu pun tak tahu maksud typo.
    err ok je la kan.. hehe~~
    guna lappy pun sering je salah type , guna hp lagi le kan sebab type "copat2" --> TYPO
    haha :D

    ReplyDelete