Saturday, 6 October 2012

alam maya dan alam realiti...sungguh berbeza




hai makwe n pakwe sekalian,
baiknya korang lawat miss A punya blog hari ni,so apakah hajat kalian lawat blog miss A ni??sebab best kah??or sbb rindu nk baca new entry from me,hahaha..pape pon miss A hargainyer.so macam biasa,today my topic is about alam maya.yelah,miss A pon nak jugak up to date,x kan korang je nak buat pasal alam maya kan,miss A pon nak buat jugak,bak kata karangan miss A "DALAM ERA GLOBALISASI".

miss A terdetik nak buat tajuk ni sebab sekarang ni terlalu ramai sangat la orang yang hipokrit dengan hidup mereka.i mean,suka sangat buat personaliti yang berbeza di dunia maya dan dunia sebenar.simply to said split personality la.korang tau tak jenis-jenis manusia yang losser ni(SORRY KALAU TERASA).


KES PERTAMA:
BERLAGAK BAIK+MESRA+PERAMAH DALAM ALAM MAYA

seriously i don't like this kind of people...seyesly dowang ni bodo+bangang,x pandai bersosial dengan manusia sebenar.misalnya kat fb la,bukan main weyh orang macam ni komen gambar korang,status korang,aktif update status kat group ,like gambar korang,chat dengan korang,but in reality,tergesel bahu pun buat bodo jer,pandang satu sama lain pon x reti senyum...hello what kind of people you are...pshyco ke???

KES KEDUA:
PENIPUAN DI ALAM MAYA

miss A kalo terdengar pasal bende ni la,mau tergelak miss A terbahak2...x la bukan apa,salah korang jugak,siapa suruh percaya.kita amik contoh mudah eyh,macam percintaan,ok korang kemain syok gila kat minah ni sebab umur baru 21(anak dara cantik molek),pastu letak DP gambar Izara Aishah,bile chek foto berlambak gmbar retis ni,chek pulak education n work,U kat havard,work as model freelance,korang pun apa lagi,masuk jarum la kan.then tup-tup bila dah berkasihan,ajak jumpa,lain lak yang berlaku..miss A x nak la sebut bukan2,takut ade viewer yang terasa je.so pandai-pandai fikir sendiri la ye..

KES KETIGA:
FEYMES DI ALAM MAYA:

waaaaa...bab ni miss A rasa macam nak cakap harsh word kat orang macam ni,yelah kemain ko kt fb update status "gudnite" dapat 100++ like,upload gambar komen org panjang berjela,tweet famous, hai jamu apa dia pakai ni,miss A pon nak jugak,but in reality people macam ni nak raise hand untuk calonkan ahli jawatankuasa tertinggi pon susah bebenor la nak angkat,pendiam,..haduh layu miss A tengok orang macam ni

but not all of them macam tu,ade je yang tak hipokrit..(tahniah uolls) sebab x cbe nak split kan personality korang,for korang yang terasa yang korang termasuk dalam list ni,my hope is,korang berubah la,you make other annoying with you...

so as conclusion,ubah la sifat korang tu,kalau korang nak jadi feymes ke,jadi je la feymes utk alam realiti pon,baru rasa hidup dihargai sikit...macam miss A..HAHAHA..ANGKAT BAKUL SENDIRI LAGI!!!..
sudah sampai la kita ke pengakhiran entry ini,lain kali miss A update lagi yer.bye kamu semua...

6 comments:

  1. betul2, ada jugak org mcm tu kn..hi3
    tp sy x mcm tu.. huhu ;)

    ReplyDelete
  2. manusia, mcm2 ragam... yg penting kite happy...

    ReplyDelete
  3. hehehe..hakikatnye macam tu kan.....ramai yg menipu dari yg betul...tapi bukan 100% yg menipu....:)

    ReplyDelete