Tuesday, 18 December 2012

kisah cinta

 hai uoalll..apa habaq korang semua
and let me see brapa banyak playboy and dumpster girls kat sini,hello meh baca my new entry ,sedih ke dumpster girl,rilek la lelaki ramai lagi..and for those play boy,em..korang memang bertuah sebab dapat tackle and tinggalkan gadis2 cantik kt bumi ni.

so about my entry today...is about love.ada idea...hm...ok,sebelum miss A meneruskan hujah2 miss A berkenaan "love matter" ni,miss A dapat idea nak tulis pasal ni sebab miss A...hm..miss A...fall in love....cop wait..miss A fall in love..yap benda tu mustahil,sebab..nanti2 la miss A bagi tahu..

and to make it clear..sebenarnya cinta ni terbahagi kepada...byak jenis..and this is only type that i really know.
 cinta...bagi ku..hm...


  • cinta monyet
  • cinta (coupled)
  • cinta(husband and wife)


 apa opinion korang tentang cinta monyet..suka,benci,menyampah..
ya for me..this is first time i know what love mean..i mean love to people (selain ALLAH,RASULULLAH,PARENT,SIBLING AND FAMILY)...

selalunya ia berlaku masa dkt primary or secondary school kan..ya i admit it,i also have once...haha..lawak bila fikir kecik2 dah pandai bercinta,lagi geli bila kecik2 tu dah pandai nak berjanji sehidup semati..WTH...mmg kelakar sangat..

tapi dalam kelakar2 tu la kita jumpa,what kind of men we really need,what mean sacrifice and what mean word "i love you" and" i missed you"..
 then about my second point...coupled..hm ramai yang miss A tgk kawan-kawan miss A yang bercinta bagai nak rak masa zaman sekolah,semua terkandas di tengah jalan..and ade jugak yang dah nak naik pelamin,and ade jugak yang sedih sbb dah give our "property" to guys who we can called "sampah"..ok forget it..

coupled...hm..ramai kawan miss A tanya,miss A tak de pakwe ke..but what can i say..miss A nak jaga semua hak miss A untuk yang halal je..ops muslimah sangat tak bunyi nyer..hahaha...seyesly..korang ingat miss A ni apa..giler2 miss A pon..i still want my husband yang calld me every night,say i love every day,hold my hand,and borrow his shoulder for me if i cry..apa barang pakwe..bukan semua dapat berakhir ke jinjang pelamin..."tapi kalau dalam movie tu,loving couple mesti akan kahwin"..hello can you open you eyes widely..x semua yang ade dalam movie tu betul..ingat dunia ni bukan seindah yang di sangka..so mind it..hahahaha.
and lastly..hm cinta yang miss A paling suka..and menjadi tajuk utama for me and all women out there,tipu la kalau korang x cakap pasal ni...i think men also will think about it kan..kan...mengaku jela..yela mmg la semua orang dream and talk about it...sebab romantik kan...can you imagine lepas akad nikah terus dapat cium dahi seseorang yang sebelum ni tak halal..and lepas tu semua benda yang sebelum ni x halal semua jadi halal..x ke best tu..baru boleh imagine macam dalam movie..contonnya kalau sejuk hubby bagi pelukan,kalau kita marah,hubby cubit pipi,cubit hidung..kalau kita stress,wifey buat muka comel,cium pipi..hah..kan romatik and halal tu..x de sapa nak marah..so apa lagi..jom kahwin..hahaha

6 comments:

  1. masa sekolah dan belajar aku tak pernah bercinta. dan cinta yang ada ni, aku cuba usaha sampai jinjang pelamin.

    kite satu hari akan jumpa. dont wori sangat la kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. good luck with your relationship...miss A doakan yang terbaik utk both of you....

      Delete
  2. betul apa yang akak cakap. setuju! :)

    ReplyDelete