Monday, 28 January 2013

friend forever....are they real????


helllllllllllllllllllo reader.....apa khabar....
so waddap guys...(ergh....pengaruh barney la ni)
ok..let talk about our business..first of all.. gambar kat atas ni memang ada kena mengena dengan entry miss A kali ni,lagipon sekarang ni miss A tengah marathon cerita How I Met Your Mother (HIMYM) from season 1-season 6,yang terbaru (season 8) ,tak ada sebab tak dapat cari supplier lagi...Astro???  channel cerita ni miss A x subscribe pon..
hm...best friend...are they real??
macam cerita HIMYM ni..cerita dia sebenarnya pasal bagaimana Ted jumpa dgn isteri dia..tapi yang buat miss A terpegun dengan cerita ni adalah sebab perhubungan yang kukuh antara lima orang sahabat,sama ada kawan semasa di U (Marshall and Lily) dan semasa bekerja (Barney and Robin),

mereka sentiasa berkongsi suka dan duka bersama...n that the true and best friend mean...but again..are they real???

yelah dalam cerita boleh lah semua fantasi terjadi..but in reality??... now ask yourself..betulkah bff korang yang sekarang ni tengah teman korang  baca blog miss A tu your real bff...cuba flash back balik what he/she had done to you..hm....


dah habis fikir???
tepuk dada tanya selera je lah ye..
bagi miss A bff tu penting sebab mereka merupakan orang yang miss A percaya selepas my family....i meant my big family....dari maklong sampai cucu cicit...

mereka juga merupakan peneman miss A dikala sedih atau pon riang selepas my big family(remember..put family as first place)

dan juga merupakan pendengar yang setia...

and one more thing..bff bukan orang yang senang di cari ganti...

nak declare seseorang tu sebagai bff bukanlah dari segi lama mana kita berkawan dengan mereka,berapa ramai kawan ataupon  mereka sekepala ke tidak,tapi...

its about tolerate...
yeah tolerate... it mean everything...

sebab dengan tolak ansur lah korang boleyh dapat seseorang/mereka yang menjadi peneman yang setia,pendengar yang baik dan you can count on he/she/them...

then at this moment..korang akan tersenyum sambil membayangkan your bff...

samalah macam miss A.... :)

10 comments:

  1. naaa tepuk dada tanya sendiri apa bbf itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm...hope you can answer it... :)

      Delete
  2. betul...

    walau jauh ttp bff. lagi2 dah kawen ni susah la kan nak tiru gaya hidup HIMYM tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.....wow ramai ke yang dah kawen...hope x sunyi...heheh

      Delete
  3. sukaaaa sgt tgk himym.
    ckp pasal kawan ni, ssh nak ada bff yg btol2 ikhlas.
    kalau dh jumpe, make sure kwn baik2. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..btol tu...kawan ug ikhlas susah nka jmpe sekarang ni

      Delete
  4. Sokong! kadang2 ade kawan mengaku bff tp belakang bukan main tikam2. aishh yg terbaik, jadikan ahli keluarga sbg bff, itu mmg x dpt dinafikan :D

    ReplyDelete
  5. yep. susah nak cari bff ni. tapi alhamdulillah, kite ade bff dari kecik n kekal sampai sekarang. :D

    ReplyDelete