Thursday, 7 February 2013

preserve the privacy.... sombong??? pendiam atau pemalu


hello again uda dan dara sekalian..
apa khabar..so sape kat sini pernah kena gelar sombong???? x pon pemalu??? x pon pendiam.. cer angkat tangan...see tangan miss A pon terangkat.. :)

ok btw let hear my explanation yer...

ops....sorry ni macam terlalu berlagak pulak....
ok what about this  



hm...x pe la..biar miss A terangkan la....kenyataan kat atas ni macam  lebih2 sangat..


sebenarnya korang boleh bezakan tak sombong dengan pendiam..or pemalu dengan privacy..hm...lambat sikit kan nak cari beza dia tu..sebab miss A pon ambil masa lama nak cari perbezaan dia...cuma miss A harap lepas korang baca entry ni..korang jangan la senang2 nak judge orang for no reason eyh..

mcam ni...bukan niat seseorang tu untuk mnjadi sombong..cme kadang2 tu sombong tu lebih baik dari kepoh....bukan kah kita tahu batasan dalam menghebohkan identiti diri..jika terlalu banyak yang didedahkan,takut akan ada orang cuba curi identiti kita..nak??? mesti x nak kan..

sebab tu la...miss A sekarang lebih senang keep all my privacy dari dedahkan kat orang..tambah2 lagi kalau dekat laman sosial...kalau terlalu banyak information pon..senang tau nak di jadikan tumpuan penculik...so fikir masak2 kalau nak hebohkan sesuatu yer..

pendiam pon ade kene mngena  jugak dgn tajuk ni..yela..kadang2 kita lebih suka jadi pendiam dari jadi minah kepoh...sebab kadang2 jadi pendiam ni lebih banyak manfaat nyer dari sebaliknya..yela bila kurang cakap..kurang la dosa kan..ye dak..so fikir2 kan la ye....




12 comments:

  1. So far AJ belum penah dilabeh sombong......
    Jadi pemalu okay....
    Tapi too shy... SO not okay...
    Tu menunjukkan kita takde self confident.....
    Betul... Jangan sebarkan terlalu banyak maklumat..
    Terlalu banyak means mengundang bahaya...
    Cukuplah sekadar berkongsi apa yang patut.....
    Pada AJ sombong dan kawal privasi 2 benda yang berbeza..... =D

    Eh??! terpanjang pulak komen....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nice comment....akan miss A apply kan dalam hidup miss A..thank.. :)

      Delete
  2. kalau antara blogger2 susah nak tahu dia sombong ataupun privacy . tapi tak apelah tu hak mereka . belum pernah face to face , nose to nose lagi kan .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nose to nose....hahaha..lawak...kadang ape yang kita nampak kt blog..x semestinya sama dengan alam realiti kan..

      Delete
  3. Pernah jugak kena tegur sombng ngan member, pastu puteri explain smula yg puteri ni x suka ckap bnyak.. Bila mood trlalu hepy je lah puteri hyper active skit. Ngeh3.. Bkan nyer sombong..
    Puteri mmg x suka owg kata pu3 nie sombong lg2 yg x kenal.. Cuba lah tegur pu3 dulu ker, bwu lah kenal.. Ni maen ckp lepas gitu jer.. Huhuu.. :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap betul tu..sebab tu kita x boleyh judge orang sebelum mengenali hati budi seseorang kan...hehehe

      Delete
  4. aku pun dah malas sangat aktif facebook.

    dah rasa benda alah tu tak baik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama...malas dah nak layan fb tu..fb ade lagi pon sebab nak tahu info semasa je..

      Delete
  5. pernah kena gelar miss silent kat dalam kelas coz tak pernah sembang dengan budak2 tu... tapi ada je sembang dengan orang lain sebenarnya -.-

    http://www.zahidahwahid.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la..bukan semua org faham kita..

      Delete
  6. Dedulu pernah gak tapi biasanya mula2 aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh....bagus lah...dont judge book by its cover

      Delete