Thursday, 11 July 2013

#Diari ramadhan miss A

1st Ramadhan




ok first of all,miss A nak ucap selamat menyambut puasa kepada semua umat islam yer.

hm,kenapa miss A nak buat diari2 bagai ni,

oh let me explain,macam ni,kan semenjak cuti sem ni,miss A x nak keje,sebab miss A nak kuruskan balik badan ni,hah,so insyaAllah sepanjang sebulan ni miss A akan update apa yang miss A buat,rasa,..bkn apa,cme nak hilangkan rasa bosan je..lagipon jadi anak tunggal "sementara" ni bkn best sgt,x de tmpt nk luahkan perasaan,,kakak keje,adik kt u..so ini lah yang miss A akan buat selama sebulan berpuasa ni...

ok done membebel.

hari miss A bermula dgn membantu ibuku di dapur utk menyiapkan sahur pada pkul 4.30 pagi..yeay dah boleyh buat menantu dah.

ok lepastu dgr azan subuh,trus solat,lps tu igt lepas baca yassin nak exercise skit,tup2 tertido kt tikar sejadah tu,hah..tu la gamaknya..nasib my kakak kejut suruh sidai baju dia,sebab dia x sempat..pagi2 dah kene pegi keje..yeay..mesti dia jeles degn miss A

then,sebab semangat miss A yang berkobar2 utk kurus,so miss A pon ikut la kelas aerobik yg miss A download tu,x lama pon,30 min je,tpi berbaloi..bermandi peluh seyh.

sebab puasa,so tugas memasak pon dah x de,jadi miss A isi dgn melayan movie 21 and AVATAR (solat jgn lpe).. tup2 dah pukul 5 ptg,pe lagi miss A pon sediakan bahan memasak,tggu mak balik, exercise, tlg mak masak,mandi..dan BERBUKA..



malam tu ikut my mom pegi solat tarawih..done...ok..bsok kita sambung pulak yer..

2 comments:

  1. Replies
    1. nak bdan jadi lesu je...kalo asyik tido pon x elok..nnti x aktif... kan

      Delete