Friday, 12 July 2013

#Diari Ramadhan miss A

2nd RAMADHAN



Alhamdulillah done melakukan puasa yang ke dua

pkul 4.30 pagi alarm miss A dah berbunyi,tapi liat sgt badan nak bgun sebab hujan.then lepas tolong my mom, kami pon besahur la..only me,mom and kakak je yang sahur,my dad keje.

then tggu solat subuh,masa lepas solat subuh tu,miss A rasa ngantuk sgt,sampai baca Yassin pon tertido2..astghfirullahalazim.then sebab ngantuk sgt,miss A pon tertido dgn telekung tu.bgun2 tgk jam baru pukul 7 pagi..igt nk bgun 7.30 and start to exercise,alih2 terlajak sampai pukul 8.tapi alhamdulillah miss A berjaya juga melakukan exercise.hehehe..bangga sorang2

so bermulalah tugas surirumah miss A ni hah,..kemas sana kemas sini,sampai ayah miss A balik keje pukul 12 tgh hari, and pada masa tu lah miss A teringat yg miss A nak pegi rumah my bff..nk hantr ole2 yg miss A beli di Sarawak tu.

siap2 solat zohor,trus merempit with my scooter ego tu ke rumah Dea...igt kan nak duduk kejap je..well bila bff dah berjumpa,sume cite nk keluar kan..mcm x jumpa setahun.

tgk2 dah pukul lima..tu pon sebab layan despicable me punya movie with her.

balik2 rumah sediakan bahan masak,exercise,mandi,tlg mak hidang makanan,....Berbuka with abah,mak n my kakak..

malam tunaikan solat tarawih kt surau..

done..jumpa lagi esok :)

wassalam

6 comments:

  1. selamat berpuasa :) hari puasa ke 3 :)

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa yer blh singgah di blog sy bnyk article2 menarik sempena bulan puasa nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.... i will visited your blog...

      Delete