Saturday, 13 July 2013

#Diari Ramadhan miss A

3rd Ramadhan


Assalamualaikum....

alhamdulillah,tiga hari dah menunaikan ibadah puasa.see..my secret admirer yang kat atas ni pon puasa jugak,konon nak amik hati miss A supaya kitorang dapat berkenalan dgn lebih rapat...ececececeh..bajet Hot kau..

done with angan2 tahapehape tu.

ok now we deal with my biznez..macam biasa,miss A yang baik hati ni bangun seawal 4.30 pagi untuk menolong ibuku di dapur,than lepas sahur,masuk waktu subuh terus solat,baca yassin, n tertido kat tikar sejadah untuk seketika..

then ayah miss A yg x pernah tgk situasi miss A yang tidur dgn kain telekung tu terus je mengejutkan miss A..drama sangat.


bila dah terjaga memang x la nak tido balik kan,ok jadi miss A pon meneruskan rutin harian miss A tu,exercise,pergi kedai beli surat khabar n berblogging.

tapi x sempat jari jemari ni nak menaip,my abah dah ajak pegi shopping.hell yeah,i can't hear that word."shopping"..berblink2 mata ni..

jadi, anak dan ayah ni pegi la membeli belah,..dan sempat juga belikan shoes untuk my kakak..tapi syg nyer dia x muat..hm..

ok lepas ayah miss A pegi keje,miss A kemas2 rumah sikit, dan meneruskan hobi miss A..lepas siap berblog,miss A layan cerita  CLASH OF TITAN...hohoho..i like that kind of movie..bergerak otak dan mata ni..

sebab kekhusykan menonton cerita tu,miss A punya jadual pon berterabur,dah pukul 5,tapi dgn x solat lagi,bahan masakan x siap lagi,x exercise lagi..oh mai..oh mai..

nasib my mom nak masak simple2 je,oh btw puasa yang kali ni dapat berbuka with my adik..yeay balik pon kau ke rumah,setelah bertapa di UM sana tu..pergh bajet...padahal U miss A lagi jauh...(jeles dgn adik kononnya)

ok bila semua hampir selesai,pukul 6.45 pegi ambil my kakak and adik kt KTM kajang tu sebab my dad keje,so tugasan tu beralih bahu la kiranya.

nasib sempat sampai rumah before berbuka...nikmatnya..Alhamdulillah

ok sambung besok yer datuk2 dan datin2..

bubbye..



4 comments:

  1. Selamat menjalani ibadah puasa miss A. :)
    Ksut yg xmuat tuh siapa pulak yg pkai. Msti awk kn.? Heuuuu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat beropuasa to awak juga....nak tahu apa jadi dgn kasut tu..hah tunggu episod ke 4.. :)...

      Delete
  2. huhuhu kasut tu tak muat ye...msti muat kat kaki miss A kan huhu...eh? sat2...kajang katne? krole dok sg.jelok dulu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti miss A update apa yang jadi dgn nasib kasut tu.btw miss A duduk dkt area2 semenyih,sg jelok..dkt dgn penjara kajang la kan.. :)

      Delete