Sunday, 14 July 2013

#Diari Ramadhan miss A

4th Ramadhan



hai cik kak and cik abang sekalian

hah nampak gambr atas ni..yeah..annoy..annoy dgn supermarket yang dah start pasang lagu raya..puasa baru 4 hari kot..pasang la lagu2 menyambut puasa,tu baru namanya hormat bulan ramadhan dan umat islam tahapahapa 

ok done

cerita miss A bermula bergini..macam sebelum2 ni.4.30 pagi dah bangun utk prepare makanan for sahur,but hari ni best sikit,sebab semua ahli keluarga ada kt meja makan tu,mak,abah,my kakak and my adik, and tak semena nya,my dad pon tambah nasi untuk kali kedua sebab dia kata dia bahagia...syahdu tak..haha


macam biasa, bila dah tertido kt tikar sejadah lepas solat dan baca yassin tu,miss A dikejutkan oleh my adik yang asyik keluar masuk bilik,jadi,bila mata asyik buka tutup,memang terjaga la kan,...turun kat ruang tamu,teman my adik tu study..bagus budak ni..kalau miss A memang x la nak study kt rumah.. teman dia sampai tertido kt kerusi, dan meyebabkan ayah miss A menyuruh miss A masuk bilik sebab dah teruk dah gayanya..

but miss A x nak tido..sebab pukul 7.30 tu nak exercise..yes.. puasa2 jugak,tpi jgn bagi badan lesu ye uolls.we need to become muslim yang bersemangat,x semestinya puasa tu memenatkan...

ok...then bila dah selesai semua tu,my dad ajak keluar..hah bawak la dia anak dara dia yang tiga orang ni bershopping,kalau semalam miss A seorang,now with my kakak and my adik..bkn pegi shopping (ye ke??) cme pegi tukar kasut yang kakak miss A tak muat semalam tu,and my ayah belikan sekali kasut for my adik...hahaha..part yang tak tahan nyer bila my dad cakap "raya ni x payah dah la beli kasut,tu abah dah beli kasut utk both of you"..krik2...nasib dia cakap kidding je..fuh..


disebabkan hari sabtu,so miss A semangat nak tengok panggung sabtu tu,tpi cerita hindustan tu tak best..so beralih arah ke cite 3am...pon x best...jadi buat apa?? x buat apa2 weyh..duduk diam je..

pukul 5 terus exercise dgn bersungguh2nya sampai lupa nak teman adik turun kedai beli aiskrim walls+hersheys tu..(miss A tak rasa lagi)..jadi sebab kami dua2 lupa,so x jadi beli...

hm..then tunggu waktu berbuka sambil layan cartoon saladin..terpegun jap dgn dia..nak tahu satu fakta pasal saladin (salahudin al-ayubi)...pedang beliau,merupakan pedang yang paling tajam sekali didunia..wow..proud to be muslim...

bye..besok sambung lagi..

assalam..

8 comments:

  1. eskem hersheys nampak sedapp kan :)

    ReplyDelete
  2. byk aktiviti rasa cepat masa berlaku
    cepat berbuka.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...btw selamat berbuka

      Delete
  3. Haha~ baru puasa dah bukak lagu raya ek? Biasa la tu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak promote barang2 for raya la katakan

      Delete
  4. wuah! terharu beb kalau ayah bule tambah nasik sbab bahagia...huhuhu...info sal saladin tu baru krole tau...proud to be moslem~

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss A pon baru tau through fb

      Delete