Monday, 19 August 2013

ceritara hati miss A


assalamualaikum reader semua.

macam biasa,sebelum terlambat miss A nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kat korang.busy weyh.hari ni baru dapat update entry.

oh btw,berbalik pada tajuk entry "CERITARA HATI MISS A"

aish dgr mcm tgh dilamun cinta jer..acececeh..

ehem..bkn dilamun cinta,cuma tiba2 hati terusik tergoda dengan seseorang yang bernama lelaki.

well, betul lah orang cakap,kalau dah suka kat orang tu,mandi x basah,makan x kenyang,asyik mengelamun memikirkan tentang si lelaki tu je.

hm semua orang mesti pernah rasa macam ni kan..masa ni rasa indah je.

tapi ..hah..see ada tapi kat situ.

betul ke perasaan yang dirasa tu.

bila miss A fikirkan balik,semenjak ada perasaan macam ni, hubungan miss A dengan ALLAH macam dah renggang sikit,so miss A pon cuba ingat balik ibadah apa yang miss A rasa kurang..then bila miss A gali punya gali..i got that answer.

kitakan kena mencintai Allah sepenuhnya,jadi bila kita dah start isi satu lagi ruang kat hati ni dengan orang lain,maknanya cinta tu macam dah split kepada dua la...hm faham tak...

meh miss A bagi analogi,
mcm dalam drama2 melayu  yang miss A selalu tengokla kan,
si A bercinta dengan si B..then tiba2 si C muncul,and tak semena-mena si A pon tersyok la dekat si C ni..so now hubungan si A dan si B jadi renggang sebab kehadiran si C ni.

pehe dok...


so apa yang miss A nak sampaikan..nak cakap yang kita x payah tergedik2 bercinta ke? 

bkn..kalau yang pandai jaga hubungan and dah kompem nak kawin tu,tak payah la nk putus2 lepas baca entry ni, miss A buat entry ni pon sebab nak ingat kan diri supaya sentiasa menjauhi zina,

bak kata kawan miss A "kalau kita serah hati kita kat Allah,Allah serahkan kita dekat orang yang patut"

lagipon kat sweet bercinta lepas nikah..mcm cerita "rab ne bana di jodi" lakonan shah rukh khan..


jadi pada lelaki yang miss A dah start  suka tu..kisahnya..miss A pendamkan jelah  rasa hati ni,jodoh kan Allah yang bagi,so kalau kita ada jodoh ada lah..kalau x de...x pe :)

p/s: sorry kalau miss A ada tersalah cakap.miss A pon manusia,bkn sempurna mana pon. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN.

6 comments:

  1. jgn risau missA. jodoh tu Allah pegang. even hati si lelaki pun Allah pegang.. berdoalah..

    ReplyDelete
  2. betol 2..kadang2 cinta dunia ni melalaikn..bila lalai..smua tu ujian je..tgok2 ptus ditgh jalan..cinta selepas nikah adalah yg terbaik =)

    ReplyDelete
  3. rahsia Allah hanya Dia yang tahu. termasuk la bab-bab jodoh ni. btw, hope awk dapat cinta sejati suatu hari nanti! aminn..

    ReplyDelete