Saturday, 19 October 2013

let it be




ok salam sahabat 2 semua

berhabuk dah blog ni..fuh fuh..

ok today i would like to talk about" ukur baju di badan sendiri"..penah derngar kan pepatah melayu ni,ok so apa maksud pepatah ni...menurut dewan bahasa,ukur baju di badan sendiri  merupakan peribahasa untuk analogi tiap-tiap pekerjaan itu hendaklah dipilih sesuai dgn kebolehan kita .so apa yang miss A nak ketengahkan dalam hal ini..ok dis is a deal..

semalam,miss A usha2 la komuniti2 usm kt fb yg miss A rasa miss A patut masuk..then miss A pon apply la utk masuk satu group ni,bila dah ade org approve kita punya request,apa lagi..tgn ni pon makin pantas la menscrooll all the ahli.and admins yg join group ni,then tiba2 mata miss A terpegun seketika bila tgk senarai admins...ahoi...ade kawan miss A jadi admin la..(ok ini bkn calang2 group ok,dis is komuniti usm,bkn usm miss A je,tapi ketiga2 usm)..oh mai..who is he...i mean someone yang important ke.

than miss A tak puas hati lagi,jadi miss A pon memulakan tugasan  stalker x berbayar (korang mcm x biasa buat je kan)..stalk punya stalk..pam!!! dah dapat the real story..rupa-rupanya dia ni pegang jawatan tinggi in dis komuniti,NYDP ok....tinggi kan...dan perasaan miss A waktu tu bercampur baur..jeles,pelik,dan keliru..

how come the 2nd year student can locate his position it that higher place..lpas tu miss A mula marah kat diri miss A sebab hari tu x nak apply for that jawatan...rasa jeles sgt membuak2...

then lepas miss A cuba tenangkan diri sendiri..

miss A cuba fikir all the positive thing that i could get with my position now...boleyh ke miss A jalan kan tugasan yang diberikan,sanggupkah miss A peggang amanah yang berat tu,Allah tu adil,dia tahu apa yang terbaik untuk hamba dia,mungkin kalau miss A peggang jawatan tu,miss A x pandai nak bahagi masa untuk study..well nak dapat dekan pon susah,ni nak peggang jawatan yang mmg akan membusykan diri sendiri..but i know he can..dia boleyh lakukan,harap sangat dia cemerlang dlam melakukan tugasan dia...

now hati miss A dah lega sikit..sikit je..hehe

as a conclusion..yeah always think the positive thing.remember Allah and believe in your faith (qada n qadar)
peace ya...bubbye..

4 comments:

  1. heh, setuju sangat. Allah lebih tahu apa yang kita boleh dan tak boleh. :)

    ReplyDelete
  2. saya setuju dgn conclusion tuu .. kalau kita berfikiran positive , semua benda pun jadi .. nothing impossible ^^

    ReplyDelete