Saturday, 30 November 2013

please..before it too late


hi guys..
dah lama x update blog,..so miss A what make you want to write new entry?,hm..out of the blue i thinking about something, and it a perfect time to discuss about.

cetia dia bermula macam ni..

masa hari khamis hari tu,miss A berborak dengan seorang coursemate miss A yang pangkat dia "kakak",so miss A pon memulakan bicara dengan

miss A (MA): "akak bile nak kahwin ni,kalau mira jadi akak, mira dah kahwin dah,nnti kalau umur dah makin tua,dah tak laku."

kakak coursmate(KC): "Ya Allah mira, dah x de tajuk lain ke nak bual,bukan akak x nak kawin,tapi dah  belum jodoh,so mmg x la nak kahwin lagi"

MA:" tapi akak msti dah ade calon kan,takkan calon akak x meragam?"

KC: "dah x de calon dah mira,dah la akak dah bosan,bila dah makin besar ni akak rasa,duduk dengan  korang lagi best dari sembang dengan pakwe,diorang ni x faham dengan kita,mcam pakwe akak yang dulu,dah banyak kali akak cakap, student life ni busy,tapi dia x faham, akhirnya hubungan trputus kat tgh jalan."


MA; "tapi kalau mak akak yang carikan jodoh msti akak suka kan,x payah banyak fikir."

KC:" ntahla mira,hati akak ni dah x kisah dah,dh malas nak fikir pasal hati,pasal kahwin ni,bosan mira,kalau mira yang nak kahwin,mira kahwin je la dulu,dpt akak rase nasi minyak mira dulu."

hm,sampai macm tu sekali kan penagan orang bila dah tawar hati dengan cinta.miss A takut sangat kalau jadi macam tu,ye la miss A ni still lagi rasa excited dengan mende love2 ni,jadinya miss A rasa sedih bila orang yang sepatutnya lebih tahu pasal cinta dah tak berminat dengan menda ni

haih,perkara ni sedikit sebanyak dah membuat miss A berfikir,sebelum miss A melalui frasa yang akak ni rasa,i want to be in love and been love,amagad!! what have i'm sayin.statement gila ni.

but it true,miss A sebenrnya sangat takut kalau jadi macam akak ni,..till now i'm 20 and i'm single because of
miss A terlau nak someone yang  kritteria dia cukup dalam "perfect list miss A" ,so bila ade yang datang nk ngorat tapi dia x cukup kouta in my perfect list, miss A tolak..(bajet hot staff sgt)


so please me, before it too late, i just wanna say at someone "hi love,what you do"..haha..romantik konon, (ew ew sgt).but i'm not searching guy just only to prevent my self to be like kakak coursemate kat atas ni, miss A just wanna know that feel and end it up with married before it to late.

miss A,kenapa fikir pasal kahwin ni awal sgt?

ok let me explain,sebab parent miss A kahwin lambat,now bila kawan-kawan diorang buat majlis kahwin anak-anak diorang,or cukur jambul cucu-cucu diorang, my parent always said "dah bermenantu dah dia,kita bila lagi" and "dah bercucu dah dia,kita bila lagi".. deep in their heart,i know they feel regardless sebab tak kahwin awal,alasan sebab busy with work and want to stabilize their economy.

dear parent,sorry,i don't want to condemn both of you,again i seek for forgiveness.

mak selalu pesan,kalau dah ade lelaki suka tu kawan je dulu,and abah selalu cakap,abah x kisah kalau awak rasa dia sesuai buat awak..

see,nampak tak permainan mereka,sekurang-kurangnya mereka memberi harapan kepada miss A utk miss A merasa cinta and berkahwin. (i'm matured enough, and  i should think about it)

so miss A x suka jadi single la ni?, x suka habiskan waktu bersama kawan and family la kiranya?...haha korang silap,kita sebagai single perlu berbangga dengan status diri kita cuma..

hah..dah faham kan..huhu

tu je miss A nak sampai kan dalam miss A punya entry kali ni,moga sedikit sebanyak,miss A tak bazirkan masa korang dengan membaca blog miss A kali ni..

dah habis baca..ok sambung balik buat kerja..

till we meet again in my new entry..da...


p/s: sweet kan gambar ni...miss A nak buat macam ni la dgn my future husband..igt yer sweet2 hanya dengan husband je..



16 comments:

  1. ex bf kc tu tak pernah begelar student ke sebelum ni sampai tak tahu student ni bizi?

    setahu aku student tak da la bizi mana pun. buat-buat bizi je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu i x tahu...buat2 bizi pon busy jgak..erk..

      Delete
  2. cinta....cinta...no komen lah..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss A pun x tahu nak balas apa.. :)

      Delete
  3. semoga jumpa the right guy ya Miss A. For me, the right guy will come on right time. Kawan je dgn semua, kadang2 yg betul dah ada depan mata, tapi kita je tak perasan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank qila..ape yg qila ckp tu betul..ntah la..huhu

      Delete
  4. good luck for searching you MR RIGHT and pray for me too MISS A :) we have the same view about love ^^ <3

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. :)... betul tu..tapi jodoh tu macam rezeki jgk..kalau x dicari,mmg x la nk jmpe

      Delete
  6. nice entry utk dibincangkan...kadang-kadang bukan tak ada lelaki nak dekat atau belum bertemu jodoh, tapi halangan daripada parents yang tak setuju dengan pilihan kita. Parents meletakkan kriteria tertentu..

    Anyway Miss A, awak beruntung sbb parents sporting..good luck yer..pencarian mr right :)

    ReplyDelete
  7. hehehehehe betul. buat dgn husband je hihihihi <3

    ReplyDelete