Saturday, 5 July 2014

C.H.A.N.G.E.



CHANGE

[entry by my lil sis, sorry miss A busy]


Assalamualaikummm kowwaangg.. hoooho. over x?? okayh sblom tuh jawab salam duluu. Dikesempatan ini saya menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf di bulan Ramadhan.. bulan yang mulia ini.  selamat berpuasa korang yang comel2 semua. nampak x tajuk besar2 kat atas tuh??


YES. Berubah. semua orang berubah kan. yup.. SEMUA.. korang semua pernah ada zaman jahiliah kannn. ada yang pernah pakai tudung ke depann depann sesangat. ada yang pernah gemokkk. hitamm. berjerawattt. okay before that, aku kat sini bukanlah nak cakap yang orang hitam berjerawat, gemok nih huduh. ada yang lawa2 wokeyh. tapi mesti kita rasa happy tahap euphoria bila tengok diri kita berubah ke arah yang lebih baik. that's what i mean here.

                                          Aku rasa dia ni lagi cantik dari akuu.

zaman-zaman tersebut kita tak pernah rasa hodoh kann. tapi sekarang kenapa bila tengok balik gambar lama, then kita gelak sorang-sorang. kenapalah  aku pernah jadi macam nikann. biasalah.. tulah manusiaa kann. at the end of the day, kita semua kena BERUBAH..

Yupp. kita semua kena berubah. berubah menjadi yang lebih baik. tapikann. korang pernah tak rasa macamm nihh. "aku nak berubahh apa lagi????.." aku nih okayhh je" IM PERFECT...


WHAT IS HELL WRONG WITH ME??? Nopee. Im F.....G Perfect
Tapii. kenapa zaman-zaman jahiliah dulu pon kita tak pernah rasa bersalah kita selekeh macam tuh???? cuba tanya diri sendiri. refleksi diri. Kalau rasa diri tu dah naik berat.. tak payahla nak post kat twitter banyak kali. "GEMOKKK"...." I dah Gemok skunk nih". apa je yang korang dapat??? paling gempak pon just favorite kannn. or someone shared your tweet. tapi cuba kalau korang work out. dah turun 20 kilos... okayh itu oberrr... Tapi dreams can be true right. Dont just say words. Act!!!. Action changes everything. jom jom berubah. kita cuba dengan azam. then kita laksanakan dengan perbuatan

Aku pon sebenarnyanak berubah nihh. nak jadik cantik macam Fazura. hohooho. so, i jaga muka, jaga badan. tapi i nak iimaan i pon terjaga. so pakai tudung bawah dada. jaga ikhtilat. like la orang-orang hebat yang boleh bagi kita inspirasi kat fb. tak dinafikan, aku pon like je 9 gag, sarcasm. tapi tak salah kann kalau kita lebih banyak like page-page yang boleh bagi kita motivasi untuk jadi yang lebih baik rohani, jasmani dan physically.

Aku nak berubah. bukan hanya pada kata-kata. jomlah kita Laksanakan.  adiossss. baii baiiiii




2 comments:

  1. Good article! There is a great need for more in-depth reviews of certain products and technologies. Your tips are really helpful for anybody who wants to create reviews of any type.
    Sarajevo Poljine

    ReplyDelete
  2. Almost every month Google releases some updates or data refresh so that websites, that uses black hat or spamming, should be removed and users will get quality website that will help them a lot.

    Trebinje apartman

    ReplyDelete