Friday, 23 January 2015

REVIEW 2014


PERHATIAN ENTRY INI MEMPUNYAI CERITA YANG SANGAT PANJANG DAN BOSAN SERTA SYOK SENDIRI.,SILA SKIP ENTRY INI JIKA ANDA X AWESOME... :)

hi pembaca setia blog miss A ( if still ada lagi)..miss A mintak maaf sgt sbb dh berabad x update blog,last skali pon time july tahun lepas,tu pon adik miss A yang tolong buat. bukan x sayang blog and follower,tapi2..ketiadaan masa dan kelembatan internet di U miss A membuatkan miss A memilih untuk tak aktif berblog..heee..


sebenarnya kan,perancangan untuk entry kali ni adalah pada 1 januari 2015, kononnya nk wish korang happy new year and nak share apa yang miss A buat sepanjang 2014, tapi sebab final exam dan keadaan internet yang nauzubillah  lah katakan, so miss A terpaksa la pendam hasrat utk berbloging

so back to our topic...let me show you how my life goes in 2014

JANUARI




hai saya puteri, saya ingin mengucapakan happy new year uolls


- final exam sem 3..time ni miss A mcm x betul sikit..sbb brhdpn dgn paper killer, nama die TBM

-cuti sem....(1 month)

- my little bob menemui ajal die stelah  miss A bela dia dari form 2..dari sebesar separuh tapak tangan..sampai besar 2 tapak tangan miss A bela dia..dia dapat gelaran bob,sbab dia suka bina territory sndiri gne batu and guli..mcm kartun bob the builder (pnah tgk tak).

masa nk ambik die keluar dri kolam..berjurai2 kot air mata.


-jatuh cinta dgn MR.ray ban...haha.. termenung jugak la lps beli shade ni,..fulus oh fulus..pastu shade ni mmg jadi bnda wajib la ade dlm handbag...

-22 jan.. happy birthday to siti atikah kadian a.k.a keydie..

FEBUARI

-sbnrnya tak banyak benda menarik time bulan febuari...cme nk urus sikit pasal trip pegi beijing la...cari alamat u,hntr email, tapi x la teruk sgt keje miss A..huhu

-8 feb... wedding day my cousin yang sama tarikh lahir dgn miss A .. selamat pengantin baru apit and rein..huhu..semoga bahagia sampai ke syurga..


-11 feb... birthday my older sis..happy birthday najah
best weyh ada kakak mcam ni..jimat perbelanjaan keluar dgn dia...xoxo najah..



MARCH

- 6 march....happy birthday makcik shamsiah a,k,a emak
i love u mom..even when you said" i love u" to me...my "i love u" is twice bigger than u..hahaha

-henfon nokia lumia ku retak seribu....

no more flappy bird,zune..bersemadilah kamu dgn tenang..


- 14 march--- TERANI (apa tu???)... terani ni event yang desasiswa  nurani (kolej miss A dkt usmkk) buat,macam2 aktiviti dibuat waktu terani ni,ade pertandingan..ade jualan dari para pelajar..dan event yang paling penting sekali Wayang Pacak...sebab miss A dan kwan2 miss A terlibat untuk mnjayakan program ni..pergi beli kain putih kat Jakel dpn usm, pastu cari projektor..malam2 lukis poster and gantung kain putih kt padang..haha..moment yang x boleh lupa la katakan..
org kuat nak naikkan kain putih 


poster ni hasil 100% dari ajk yg terlibat,tgkp gmbr malam2 sbb x nk org tau sape buat bnda ni..

-22 march.. wedding day kak dah!!...ok kak dah ni kakak hanun (kawan miss A)..dia sporting and baik,dh rasa macam ada kakak angkat kat kelantan...ni first time miss A pergi kenduri kawin kat kelantan tau,petang2 baru smpai,sebab jem la,keta lagi satu x de minyak la padahal bukan jauh sgt dari usm..so dikesmpatan ini miss A nak wish semoga kak dah dan suami kekal berbahagia selamanya lah.

penuh pelamin dgn anak dara,mana pengantin??



APRIL

-3 april- tarikh yg bermakna la untuk pelajar forensik,sbb buat trip pergi beijing china..x lama pon,ktorang pergi situ, seminggu je..masa ni x sejuk sangat..so mmg x payah  la nk berbaju sejuk sangat..overall ok la kt sana,cme mknn die miss A x boleh trima,(tekak melayu)..pergi U kat beijing... exchange idea dgn budak2 kat sana..pastu melancong (konon la )..masa nk beli ole2 tu yg x boleh tahan, ade yang sampai cngkam tangan miss A sebab x nak miss A pergi kedai lain,kene marah pon byk kali dah..mmg waktu ni,skill tawar menawar kene superb,sbb harga,kalau x nego elok2 mau urut dada nk bayar..huhu



sebab masa yng singkat,dan stamina yg kurang..
dpat naik smpai checkpoint ke 3 dah rasa mcam nak trcabut jantung..
cntikkan view dia ..subhanallah..
 with peking student..let be honest,even diorang lagi muda dari ktorang,tapi diorang ni tersgtlah matang


-5 april... ok time ni kat china,sbb china band facebook,jadi x adelah gmbr2 yg dimuat naik,jadi sebab nak update dkt family and friend pnye pasal..miss A pon buat la instagram...jadi gmbr2 kt beijing tu terus la masuk insta

- 18 april...join program kayuhan amal kelantan..tapi bukan jadi peserta..jadi penunjuk arah je...bosan la jgk bila cycler x lalu lagi..nasib berteman dgn asmaa
ramai kan volunteer..well USM..



-24 april..dinner forensic installation night..dgn bertemakan fairy tale, dinner malam tu best..even simple... cemburu..bila tgk budak third year amik vest,baca ikrar,say bye2 dkt forth year..rasa macam cepat2 lah habis 2nd year..penat tunggu...tapi 2nd year have fun la..mknn miss A puji la..tgkp2 gmbr tu mmg event wajib la kan..

selfie collage with all forensic 2nd year..

sbb miss A pakai kasut tinggi,sampai sekarang dikaitkan dgn seorang pengawas pepeiksaan kt tmpt miss A
..haih korang...


-26 april... birthday shout out to my beloved bff yg cntik dan baik..time ni dkt u,x dpt nk celebrate.. cukup bagi ucapan kt fb je ..sorry NURUL NADIA

hi si cantik...how turkey??

MEI

-terjatuh cinta dgn tempat yang bernama Salar De Uyuni... cntik sgt kot scenery dia..rasa macam cinta pandang pertama.. subhanallah..  dgn itu,tmpt ni mnjadi salah satu whislist vacay miss A sebelum mnghembuskan nafas yang terakhir (ceyh sayu pulak)..




-16 mei... hari guru...hahaha..nak lagi special, 16 mei ni tarikh hari jadi hanun..buat video bagai (thank to gee)..amacam nun,sweet tak trozon...dan instead of lagu birthday, ktornag lagi selesa nyanyi lagu Guru Malaysia ..bak kata azie "aku rasa nyayi lagu birthday sangatlah mainstream,jadi apa kata kita nyanyi satu lagu yang berbeza kali ni" ..huhuhu


video

JUN

-final nak dkt...so study week kita berjalan (oh mai..study la)




-8 jun.... happy birthday abah, the one yang ajar miss A nak sihat makan ni,buat exercise ni, jgn buat bnda tu...mcm private trainer pulak..no wonder la abah awet muda...hahahah..
the only person yg pupuk semangat kt miss A supaya  suka jogging

- 10 jun... kali ni giliran kak na pulak kahwin..oooo..kakak hanun dua2 dah kawin..hanun bila lagi..huhuhu..ingat lagi time ni tgh ada paper material chem, so lps jwb exam trus pergi rumah hanun, yang trharunyer kak na x tggl lagi makeup sbb nk brgmbr dgn ktorang..huhu..



-the end of semester 4... bye2 2nd year....sambut hari last paper dgn pakai baju jersey..semata2 ingin menyokong FIFA world cup..demam bola weyh time ni... snggup set jam  turun kat bilik tv nak tgk match...nasib dpt tgk final kt rumah...( tipu sgt la miss A join kan, miss A tgk sikit2 je,,yg giler bola mcm azie,asmaa,hanun je lah yg buat bnda tu..)

athe buat ape tu..


-puasa...


JULY

-bulan july ,bulan paling ramai org lahir, fact, sbb kwn2 miss A ramai weyh celebrate birthday time bulan 7 ni.

  1. 21 july- nisah
    yang tudung kaler rare tu anisah mohd yer...
  2. 22 july- athe
    athe...mashta...
  3. 25 july- gee
    ex roomate yg.....pandai masak...gee nak bakso...
-roomate masa dekat matrik pahang datanh ke bandar sunway semenyih..thank leah sudi berbuka puasa dgn miss A...sedap tak nasi tomato mak saya and kuih keria ayah saya.. :)



-28 july- raya...yeay raya...seyesly tahun ni tahun miss A gemuk weyh..dh x muat nk pakai baju slim2...puasa pon x dpt nk mmbantu..haha..alih2 raya dgn baju kurung and baju kurung moden..x mrasa kebaya lah tahun ni..haih.oh btw lps tu, masa raya ke dua ke ketiga, miss A smpt singgah rumah azie..utk kali ke dua..huhu,,thank azie n family smbut miss A dan family dgn penuh kemesraan...hihu..
selamat hari raya dari wan wok family



azie oh azie..kamu nmpk cntik dgn baju ni..


OGOS

- bulan ogos dipenuhi dgn menolong adik buat kek...x sangke dia ada bakat dalam bakery..hebat2 dpt tmpahan berpuluh2 (i guessed) ..then bila dah pandai buat tu,buat ni, mula la mcm2 tercipta..pizza la..pastry la...damn this time is so good.

antara kek yang dpt disiapkan last2 minit..oh berkecah dapur..

pizza..gmbr tak sama dgn rasa...super awesome kot..sekali gigit nk lagi


x sangke berjaya buat ice cream...ala cornetto gitu..


-reunite balik dgn ex roomate kt KMPH yang cantik jelita..si hanis ni...aduh awek mesir ni susah nyer nak jumpa..nasib ada jugak masa nk jumpa...


-kakak miss A berjaya menanamatkan pengajian diploma di Kolej Universiti Islam Selangor dalam bidang komunikasi massa,,congrat sis.,.dia kata dia x nak jadi wartawan..nak jadi bahagian edit je...now dia dah dapat keje yang dia nak..harap anda gembira..



-28 ogos...birthday budak comel dari sabah...happy birthday Puteri Fadhillah Alisa bt Salimin dan juga birthday Hayati Abu Hassan si unik..
hi dilla...nah muah dari I..

 yat is my carbon dioxide form...ni bila miss A flammable..miss A cari dia lah..

-29 ogos..my mariah carey lahirkan anak...masa ni miss A dgn adik keluar pergi alamanda..pastu mak la telefon ckap mariah carey tgh lahirkan anak..comel2 anak dia...4 ekor...fluffy,muffin,waffle and kitty nama diorang




SEPTEMBER

-say hello to 3rd year...
subjek sem 5...gempak kan..hurm hurm..




-15 september..hari jadi asmaa..igt lagi time ni, x smpt nk celebrate sbb nk balik rumah,nk tmn hntr adik pergi India...
hi asmaa...apa khabar george ezra ??



-bye2 lil sis, semoga mnjadi dr yg cemerlang,dan jaga kesihatan sepanjang keberadaanmu di India..x sngke dah besar dh dia,x sngke budak yang paling manja yang belajar kat tmpt jauh..


-30 september..my lil sis birhday..syakirah nabila turn 19... kesian dia..smbut birthday kat perantauan..

OCTOBER

-2 oct....apa perasaan korang bila dapat jumpa idola korang face to face, msti korang x percaya kan, masa hari ni..miss A dan kawan2 miss A pergi ke wadi sofea college, semata2 nak jumpa Tun Dr Mahathir...punya lah snggup lepas habis je kelas cari kereta sewa..nasib dapat...alahamdulillah,diberi peluang utk bertemu dgn beliau


-5 oct...raya haji...sambutan raya haji x meriah la kan kalau tak tumbang lembu...heh..

model2 tersenyum dihadapan...lembu dibelakng tgh mengenang nasib..




- 11 oct...interaction day..congrat to 2nd year student, sbb brjaya manage the event properly,siap ajak timbalan dekan dgn chairman forensic course...best2...
1st, 2nd and 3rd year forensic student.with dr fahmi and prof shahrom.


seyes kumpulan ni paling annoying  sekali dkt abg yg jge time aktiviti ni,
org dh elok ltk kt tmpt lain,boleh plak pergi tmpt lain...org suh buat bulatan,x nak dgr kata..
abg tu bengang smpai suruh ktorang kira brapa byk rusa kt tepi kolam tu..hahah

- 19 oct...terengganu....siapa sangka..hanya berbekalkan kereta exora,percutian selama 2 hari 1 malam mnjadi sgt interesting...dapat pulak homestay yang convenience and comfortable (thnk to Alia)..paling x boleh lupa keenakan nasi dagang kak pah...pergh cnggini miss A bagi..tiptop..dah la kak pah tu peramah,siap ajak brgmbr dpn kedai dia lagi...hahah... and the best part is balik dari terengganu dgn kelam kabut sbb nak kejar flight miss A n azie..time tu lah roadblock byk...and beralih2 tmpt si yat dari dpn ke blkg sbb x nak bagi pak polis curious ..hahaha...dan miss A discover my new nickname... "mira the flammable" la.. "cecair mudah terbakar lah"...ask TROZON where this name come from..




uolls penah rasa mandi manda dgn "org gila"..bawak diorang kalau nk rasa
apa yg miss A rasa... cc lata tembakah

kak pah nasi dagang is superb sedap...thumb up to nasi dagang



NOVEMBER

-5 nov- birthday azie azyanti bt mohd rafae...the most wanted girl dlm group trozon.. sebab semua org nk kan  attention dari azie...hahah
ai di beijing....apple chips azie..hahah


-10 nov- my birthday..first time sambut birthday kat USM.. dan x sangke kawan2 miss A nk buat suprise party kat miss A..terharu korang.. (kesat2 air mata)

-14 nov ...birthday nini ninot... selang 4 hari je dari miss A...
ni gmbr time tgh innocent lagi...zaman first year...
nini still pretty dari dulu smpai sekarang..

- 22-27 november...highlight even for this month ..going to Akademi Bomba dan Penyelamat, Wakaf Tapai, Terengganu...utk 3rd year fornsic student,mmg wajib la pergi sbb ni trmasuk dlm subjek Fire Investigation...pergi sana timba ilmu dan buat praktikal pasal fire investigation dgn lebih mndalam...miss A jadi excavator...kutip, pack, dan label evidenve je..  event yang paling mencabagr adalah hari dimana semua student perlu bersengkang mata untuk siapkan report dan concludekan kes masing2 (ada gruop yg berjaga sampai pkul 5-6 pagi kot)..sama ada kebakaran tu disebabkan oleh apa..x sangke all three group berjaya selesaikan kes masing dgn jayannya...syabas miss A ucapkan..tapi dalam pada penat kt sana,ktorang smpt berhibur,masa dinner tu,semua havoc sakan,tenaga pengajar pon sporting habis layan ktorang..mmg awesome la 5 hari kat sana..
ni lima hari punya barang ok...






kumpulan 2...siasatan ke atas rumah kediaman yang tetbakar

tuan saparisan fan club....hahahaha...



DISEMBER

-14 dis..miss A bersama hayati, athe dan asmaa balik ke KL sebab nak pergi big bad wolf...to be  conclude that event was awesome...rmbg mata nak pilih buku..lps beli buku,smpt bershopping..well..Year End Sale... sapa nk lepaskan peluang.. miss A dapat baju yang dari harga RM 70  drop to RM 30..SCREAM OUT LOUD..

berbakul2 beli buku...nerdies spotted

-18 dis..trozon mengadakan birthday party untuk semua ahli trozon + anniversary ..eventhough dgn ketiadaan gee..kami tetap mnyambutnyer dgn meriah,..huhu


sbnrnya kat henfon tu gmbar hanun dan gee...kira masa potong kek ni diorang ada sekali la...

-20 dis..dapat berita cikgu sc comp masa dkt matrik pahang dah meninggal dunia sebab accident di jalan raya..sedih..moga roh cikgu tenang di samping pncipta yang satu..alfatihah..

-25 dis ...cousin miss A bertunang..sorry cant't attend...sbb dh nk dkt exam...
wah dah nak jadi bini org bulan 8 ni...


-hangout with beautiful girls... nisah,fuzah, and nini...weyh lama gila x jumpa...sebab setiap kali nk gather msti miss A yg x de masa...alkisah busy memanjang la katakan...(kalah menteri ).
thank korang...makan2..cerita2..terasa mcm masa first year sgt..chillex before exam and semasa banjir..hahah,,
nasib banjir time ni x teruk lagi..


-pengakhiran cerita 2014 miss A dihiasi dgn bencana alam yang melanda kelantan, iaitu banjir,even USM miss A x terjejas..tapi kami trut merasa tempias..bekalan mknn berkurang..tapi itu x mnghalang pelajar usm utk mnjadi sukarelawan...huhu..


bersama meringankan beban...x dpt nk tolong  sgt,sbb final exam around the corner...
even exam kene tangguh  seminggu,tapi x bermaksud boleh berfoya2..ecececeh



-WASSALAM-

-THE END-


 maka tamatlah ceritera hidup miss A sepnjang 2014..thank to all person yang mewarnai 2014
 miss A. 


p/s: kepada kawan2 yang miss A tak mention dalam ni jgn kecik hati.. warnai la 2015 miss A pulak..mane tau miss A rajin nak buat PREVIEW 2015..btw I LOVE ALL OF YOU..

P/S/S: entry kali ni adalah entry miss A yang paling panjang...kalau sapa baca smpai habis ni korang memang double awesome..thank sebab sudi mmbazirkan  masa membaca entry miss A...nnti ada kesempatan miss A update entry baru k..bye...live your life..xoxo..

p/s/s/s; x byk gmbr yg miss A masukkan ,sbb kalau ltk gmbr byk2 blog jadi lembab...






5 comments:

  1. yg part little bob mati tu ala... sian dia.. :(

    ReplyDelete
  2. kan..miss A pon sedih..tapi nak buat mcmmne..dh ajal dia :(

    ReplyDelete
  3. bagi makan banyak sangat kot kat si bob nie... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan,sebab x terbela,miss A kt u,x de sape nk jge die elok2...

      Delete
  4. Buat Anda Yang Ingin Menang Togel.Dengan Angka Ghoib HasiL.RituaL’Jitu-2D-3D-4D-6D-Di Jamin 100% Tembus.Silahkan Anda Hubungi AKI,RONGGENG.Di Nomor(_0_8_5_2_5_6_2_0_0_3_5_2_)Silahkan Anda Minta Langsung Angka Nya Kepada AKI,RONGGENG.Dan Sekarang Saat Nya Anda Hancurkan Bandar Di Sekitar Anda.Terimah Kasih.Thank’z Roomx Zhobath

    ReplyDelete