Thursday, 5 February 2015

Liebster Award


hai readers sekalian

first thing first miss A buat entry ni sebab budak comel si arnab lia cokelat tag miss A kat entry dia..terima kasih awak sebab sudi tag miss A

insyaallah miss A cuba jawab soalan awak dengan penuh berhemah...

tapi sebelum tu, miss A akan bagitahu rule utk join Liebster award ni


rule2 dia .........
  • mention the person who nominated with link
  • answer the question
  • nominate other blogger
  • create the questions
  • notify your nominate  

ok back to our topic...
miss A dapat soalan ni dari adik amelia

1.  Berapa berat badan? Nyatakan satu perkara yg anda suka tentang blog saya. (apa-apa je, cursor etc)
2.  Apakah perkara yg paling nakal yang anda pernah lakukan bersama kawan anda ?
3.  Hadiah yang paling bermakna yang anda pernah terima ?
4.  Earphone VS Headphone. Yang mana anda lebih suka ?
5. Perkara pertama yang anda buat lepas bangun tidur.
6. Ada tak tabiat2 yg pelik yg anda selalu buat  ?
7.  Rupa paras yg anda paling suka pada anda ? / Favourite feature of yourself.
8.  Perisa dessert yang anda suka. :)



so this is my answer...


  1. fuh nasib dia delete balik soalan berat ni..sensitive tu,ok  apa yang miss A suka tentang blog amelia ni ??? hm.. miss A suka background bintang2 dia plus blog dia ni kemas je..kalah blog miss A..( arnab comel tu paling menarik hati miss A)
  2. perkara paling nakal??? miss A dgn kawan2 pernah hack fb kawan miss A yang sorang ni.lps tu PM lelaki yang dia paling benci..buat2 mcm kawan miss A ni suka kat laki tu..hahaha..
  3. hadiah yang paling bermakna dalam hidup miss A is when i got my first handphone from my dad, x mintak pon..tiba2 pergi kedai terus ayah miss A suruh pilih..mmg terkejut habis la kan..
  4. of course miss A pilih earphone,sebab boleh sorok dalam tudung..bosan dgr lecture dgr lagu, bosan tggu flight dgr lagu, dan earphone ni byk tolong miss A bila miss A naik flight...sumbat dlm telinga..gerenti turun flight x rasa berdengung telinga.. #tips
  5. matikan alarm phone la...lepastu kalau rasa ngantuk tidur balik..hahahahha
  6. tabiat pelik?? ok kalau miss A tengah drive..miss A suka baca iklan kat papan iklan tu, smpai kawan get annoyed kot. (pelik tak)
  7. miss A suka dengan kulit hitam manis miss A ni...kadang2 miss A rasa macam tyra bank or beyonce...
  8. miss A suka caffein..so kalau dessert tu ade perisa latte ke mocha ke..espresso sekali pon..ia tetap mnjadi fav miss A

ok harap awak berpuas hati dengan jawapan miss A

now miss A akan buat soalan pulak

  1. nyatakan satu personaliti diri korang yang korang rasa special
  2. kenapa korang buat blog
  3. apa pendapat korang tentang kpop
  4. bollywood,hollywood or malay stories..mana yang mnjadi pujaan hati
  5. IPTA or IPTS
  6. keluarga or kawan2
  7. kumpul duit untuk travel atau untuk makan di tempat best
  8. siapakah idola korang

miss A tag

6 comments:

  1. thanks kerana jawab, errr, prkara paling nakal miss A mcm lebih kurang je dgn saya punya xD

    sy dgn kawan pergi buat fake love letter untuk sorang laki ni. nak kenakan dia ke ape ntah. Initial kat bawah tu pula "Gadis berbaju biru " xD Walaupon kitorang bukan pengawas pon.

    Mula2 kami dua orang je terlibat, lepas tu tetiba ramai pula terlibat dalam aktiviti prank tu, hehe.

    ReplyDelete
  2. hehe..awok hack fb kawan sbb dia lupa nak log out ke mmg pandai hack? nak minta tolong ni..hahaha
    ska baca iklan msa drive,xpelik..hahaha.. cuma bahaya ja kekadang.

    ReplyDelete
  3. I was very encouraged to find this site. I wanted to thank you for this special read. I definitely savored every little bit of it and I have bookmarked you to check out new stuff you post.

    pediatric dentist in india

    ReplyDelete