Tuesday, 8 March 2016

review kedai makan cara miss A : The Red Card Cafe

sumber google image: opensnap



hi/ assalamualaikum..

my first entry about cafe review...


first of all miss A buat review pasal cafe ni sebab miss A rasa  cafe ni perlu diketengahkan dan di famouskan service dkt sini superb

macam bajet famous pulak missA nak review pasal kedai makan ni...huhu


al-kisah nyer jodoh nak makan dkt the the red card cafe ni sebab kakak miss A, dia kata dia nak belanja makan kami satu family, sempena birthday emak miss A la katakan...baiknyer la kakak miss A ni..

then,nak dijadikan cerita, dia kata, dia kalau boleh, x nak la makan steambot or ikan bakar...sebab dia rasa tekak dia jadi tekak western pulak hari tu..


so miss A sebagai co assistant dia, cuba la search tempat, yg best utk makan  and hang up as family with comfortable ...and yang dekat area bangi kajang je....sebab malas la nak meredah KL tu malam2...

then search la dkt internet "makanan best dkt bangi/kajang"


tup2 dah ada orang buat list/ review pasal kedai2 mkn area2 bangi/kajang nih..

macam dipermudahkan pulak, bila scroll, punya scroll, tiba2 mata ni terkesima dkt kedai ni..baca review macam menarik kedai ni...trus decide waktu tu..and kakak miss A pon agree..

YES...


malam tu pon, sebab tunang kakak miss A yang bawak kereta, rasa senang pulak nak cari kedai tu,...nampak tak jodoh dgn kedai tu dkt..

ala lagipon kedai ni x susah sangat nak cari...dia dkt area bangi,seksyen 9...oh tapi miss A dpt tahu, yg dkt seksyen 9 ni cafe dia yang baru...yang lama dkt seksyen 3 x silap

kalau korang pernah pergi STEAMBOAT ANTARABANGSA..korang mesti tahu dah la kedai ni...sederet je...orang2 bangi /kajang mesti pejam mata tahulah tempat ni.


then bila masuk je dalam kedai ni, mula2 rasa awkward jugaklah, well baru first time pergi kedai ni,mmg la..lps tu tgk tmpat mcm penuh je...dah nak rasa kecewa dah, if kalau ada pon mcm dkt dgn washroom

then nasib waiter kedai tu perasan kot dgn reaksi miss A,terus dia approach and bawak pergi ke section lain, dkt sbelah..well bila nampak ada tempat yang besar utk kami berlima rasa puas hati dah..good service.


and not only that, tempat ni mmg cozy utk family luangkan masa...x la macam kebanyakan kedai2 hipster yang korang biasa lepak dgn kawan2 korang je.


food serving pon cepat...mantap...miss A bagi lima bintang...




makanan pon sedap...mash potato dia sedap..lagi sedap bila makan dgn coleslow...


tapi kat the red card cafe , yang special dia minuman dia...amik air yang milkshake...mmg significant kedai tu tau...cuba la..

miss A makan chicken grilled with mash potato and cajun coleslow air pulak mintak strawberry milkshake


kenyang malam tu...semua pakat senyap je..sebab perut kenyang


kalau nak pasta pon berlambak choice korang boleh pilih, dari sesimple2 mac and cheese hingga ke complex food

but for my suggestion, cubalah olio seafood... yg ni awesome...miss A smpai rasa nak pesan je bila tgk ayah miss A makan dgn penuh berselera

mostly suggest by miss A


btw
kalau korang nak makan mknn asian pon ada tau, macam tomyam, padthai,kuey teow masak macam2..nasi goreng..n macam2 lagilah.

so don't worry la kalau korang nk makan mknn asia tu...

and the last thing i love about this place is,,,,their price is affordable...jgn takut sgt la....ok je...lagi mahal Manhattan Fish Market tu kalau nk dibandingkan..


oh...kalau korang nk usya or need more info about this cafe, this i provide their link for you to stalk, their new menu, significant and the venue with their address...



nnti dah mkn kat sini jgn lpe check in guys...

.
.
.
.

ok..see you again at my next entry....bye...



7 comments:

  1. saya duduk bangi, tpi x pernah makan kat sini lagi. thanks for review, boleh jadi tempat utk melepak dgn kawan2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome...dah boleh mark tempat ni dah..huhuhu...

      Delete
  2. waaah another tempat makan yg kena cuba ni. Bangi/Kajang familiar juga area sana.Tp 1st time tahu tmpt ni.. selalu terjah area red wok. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss A pon x terjah lagi red wok, selalu lalu je depan tu...nnti cubalah cafe ni..

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. thanks miss A! nanti boleh lah nk try. saluuu pi makan tmpt sama je before this, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus2...meb ramai2 serbu cafe ni pulak

      Delete